ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σεντένο: Δεν συζητάμε παράταση του ελληνικού προγράμματος

21:14 - 19 Απρ 2018 | Οικονομία
Τέλος στις εικασίες για παράταση του ελληνικού προγράμματος μετά τον Αύγουστο του 2018 έβαλε ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, μιλώντας σε εκδήλωση για την Ευρωζώνη, στο πλαίσιο της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ.

Σε δηλώσεις που έκανε σε εκδήλωση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσιγκτον, ο κ. Σεντένο δήλωσε πως δεν γίνονται συζητήσεις για μια παράταση του ελληνικού προγράμματος, όπως μεταδίδει το Reuters.

Μιλώντας σε εκδήλωση του AltanticCouncil o επικεφαλής του Eurogroup έκανε λόγο για εντυπωσιακή ικανότητα της κυβέρνησης στην νομοθέτηση και εφαρμογή πολύ σημαντικό αριθμό μέτρων. Η Ελλάδα αναπτύσσεται και πέτυχε δημοσιονομική θέση με πρωτογενές πλεόνασμα ουσιαστικού μεγέθους. Το ζήτημα τώρα για την Ελλάδα είναι να αναλάβει την ιδιοκτησία του όλου οικονομικού μοντέλου ανάπτυξης.

Εν τω μεταξύ, ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιού, μιλώντας σε Έλληνες δημοσιογράφους, εκτίμησε πως η υπόθεση του ελληνικού χρέους «είναι σε καλό δρόμο». 

Νωρίτερα ο κ. Λιου είχε κάνει ειδική αναφορά στην Ελλάδα κατά την διάρκεια συζήτησης με θέμα την αναμόρφωση της Ευρωζώνης. Στο συγκεκριμένο πάνελ συμμετείχαν μεταξύ άλλων η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σόλτς και ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο.

«Συνεργαστήκαμε με την Κριστίν Λαγκάρντ, κατά την περίοδο των σκληρών διαπραγματεύσεων, πολύ στενά για το θέμα Ελλάδος γιατί δεν θέλαμε να δούμε μια χώρα της ευρωζώνης να καταρρέει και να βγαίνει εκτός ευρωζώνης», είπε ο κ. Λιου.

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.