ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνάντηση Αλογοσκούφη - Weber

14:36 - 13 Απρ 2007 | Οικονομία
Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου (ΕΕΣ)κ. Η. Weber πραγματοποίησε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφης.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χ. Φώλιας, ο Γενικός Γραμματέας Επενδύσεων και Ανάπτυξης του ΥΠΟΙΟ κ. Κ. Μουσουρούλης, το μέλος του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Ι. Σαρμάς και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Γ. Κούρτης.

Ο κ. Αλογοσκούφης παρουσίασε στον Πρόεδρο του ΕΕΣ τις βελτιώσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τις αρμόδιες Κοινοτικές υπηρεσίες,στο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου που διέπει το Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης και γενικότερα τη διαχείριση όλων των κοινοτικών πόρων που εισρέουν στη χώρα από τα Διαρθρωτικά Ταμεία της Ε.Ε.

Σημειώνεται ότι το ΕΕΣ έχει την αρμοδιότητα του ελέγχου των εισπράξεων και δαπανών των πόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από την πλευρά του, ο κ. Weber αναγνώρισε την πρόοδο που έχει επιτευχθεί και συνεχάρη θερμότατα τον Υπουργό και τους συνεργάτες του. Τον Ιούλιο του 2005 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε θετική αξιολόγηση για το σύστημα διαχείρισης και ελέγχου του Γ’ ΚΠΣ 2000-2006, για πρώτη φορά από την έναρξή του.

Όπως προκύπτει από την τελευταία ετήσια Έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου, το Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου στην Ελλάδα θεωρείταιπλέον αποτελεσματικό και η Ελλάδα δεν αναφέρεται καθόλου για παρατυπίες ή προβλήματα στη διαχείριση των κοινοτικών πόρων.


Με αφορμή την πρόσφατη έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) για την περίοδο 2007-2013, ο κ. Weber εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη σωστή διαχείριση και λειτουργία του πλαισίου αυτού και επιπλέον ζήτησε τη συνδρομή της Ελλάδας για τη μεταφορά σχετικής τεχνογνωσίας των συστημάτων διαχείρισης και ελέγχου στα νέα Κράτη-Μέλη της Ε.Ε. Η Ελλάδα έχει ήδη δραστηριοποιηθεί για το σκοπό αυτό, με διμερείς συναντήσεις επιμόρφωσης - όπως με αντιπροσωπείες από τη Βουλγαρία, την Τσεχία, την Ουγγαρία και τη Ρουμανία - ή τριμερείς συναντήσεις, παρουσία και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.