ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσακαλώτος: Η προληπτική γραμμή βάζει φρένο σε επενδύσεις και ομόλογα

10:02 - 15 Μαϊ 2018 | Οικονομία
Τσακαλώτος: Η προληπτική γραμμή βάζει φρένο σε επενδύσεις και ομόλογα
Οι οίκοι αξιολόγησης δεν θα αναβαθμίσουν τα ελληνικά ομόλογα σε υψηλότερη επενδυτική βαθμίδα αν η Ελλάδα προσφύγει σε πιστοληπτική γραμμή στήριξης, υπογραμμίζει σε δήλωσή του στην «Εφ.Συν.» ο υπουργός Οικονομικών, αντικρούοντας την επιχειρηματολογία του επικεφαλής της ΕΚΤ για την Ελλάδα, Φραντσέσκο Ντρούντι, για τα οφέλη της προληπτικής πιστωτικής γραμμής.

Ειδικότερα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δηλώνει στην «Εφ.Συν.»:

Το θέμα είναι να σταθεί η χώρα στα δικά της πόδια. Να πάρουν όλοι τις ευθύνες τους. Με την προληπτική γραμμή πίστωσης, άρα και πρόγραμμα, οι οίκοι αξιολόγησης δεν θα αναβαθμίσουν τα ομόλογα σε επίπεδο να επενδύσουν και τα ασφαλιστικά ταμεία (investment grade). Αρα το μόνο που θα πετύχουμε είναι έναν χρόνο καθυστέρησης για να γυρίσουμε στην κανονικότητα

Σημειώνεται ότι σε συνέντευξή του στη «Ναυτεμπορική», ο Φραντσέσκο Ντρούντι υποστήριζε ότι ένα προληπτικό πρόγραμμα «με αυστηρούς και αποτελεσματικούς όρους» θα διατηρούσε το waiver για τα ελληνικά ομόλογα, θα προλάμβανε τις διακυμάνσεις στις καταθέσεις, θα επιτάχυνε την άρση των capital controls και θα επέτρεπε τη συμπερίληψη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Γ.Α.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.