ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Πρωτόγνωρη η υπόθεση της Folli Follie-Θα λάβουμε μέτρα

16:08 - 17 Μαϊ 2018 | Οικονομία
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Πρωτόγνωρη η υπόθεση της Folli Follie-Θα λάβουμε μέτρα
Τη δέσμευση πως η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα λάβει συγκεκριμένα μέτρα όταν υπάρξουν επαρκή στοιχεία για την υπόθεση της Folli Follie.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Χαράλαμπος Γκότσης, βρέθηκε την Πέμπτη στη Βουλή και έκανε λόγο για «πρωτόγνωρη πολύ μεγάλου μεγέθους που δεν έχει αντιμετωπίσει ξανά η αγορά».

Κατά τη συζήτηση επί των Ετήσιων Εκθέσεων (2016 και 2017) της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στην Επιτροπή Θεσμών, ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής ενημέρωσε πως «ολοκληρώσαμε μια δέσμη ενεργειών, η οποία είναι ικανή -όχι άμεσα αλλά εν ευθέτω χρόνω- να μας δώσει αποτελέσματα τα οποία να είναι αξιόπιστα».

Ο κ. Γκότσης υποστήριξε ότι η Επιτροπή προχώρησε στις ενδεδειγμένες δράσεις.

«Όταν έχουμε τα πορίσματά τους, θα έρθουν στην Επιτροπή θα αξιολογηθούν και τότε θα υπάρξουν, όχι μόνον ανακοινώσεις, αλλά συγκεκριμένα μέτρα, τα οποία θα στρέφονται αναλόγως με το ποιος παραπληροφόρησε ή παραποίησε ή προέβη σε όποια άλλη παραβατική πράξη και τότε ο πέλεκυς θα είναι πολύ βαρύς», είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής.

Τέλος, ευχήθηκε να υπάρξει διάψευση της συγκεκριμένης μελέτης (του αμερικανικού fund) και η εταιρεία να συνεχίσει την λειτουργία της όπως μέχρι τώρα, προς όφελος της εθνικής οικονομίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.