ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χαρίτσης- θεσμοί: Συμφωνία για απλοποίηση αδειοδότησης μεταποιητικών επιχειρήσεων

14:55 - 18 Μαϊ 2018 | Οικονομία
Χαρίτσης- θεσμοί: Συμφωνία για απλοποίηση αδειοδότησης μεταποιητικών επιχειρήσεων
Συμφωνία για την περαιτέρω απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης, εγκατάστασης και λειτουργίας των μεταποιητικών επιχειρήσεων θα προχωρήσει, το αμέσως επόμενο διάστημα, επιτεύχθηκε στη συνάντηση των θεσμών με τον αναπληρωτή Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση, την Παρασκευή.

Το υπουργείο, άλλωστε βρισκόταν ήδη σε φάση επεξεργασίας συγκεκριμένων μέτρων, μέσα απο διάλογο με την επιχειρηματική κοινότητα, δεδομένου ότι οι απλοποιήσεις είναι αναγκαία συνθήκη για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος αλλά και της παραγωγικής δραστηριότητας των επιχειρήσεων.

Στη συνάντηση θεσμών - Χαρίτση σημειώθηκε ακόμα ότι οι προτάσεις που έχουν διαμορφωθεί αποτελούν προϊόν διαλόγου τόσο με τους παραγωγικούς φορείς όσο και με την Παγκόσμια Τράπεζα που λειτουργεί ως σύμβουλος στο συγκεκριμένο θέμα.

Ο υπουργός γνωστοποίησε, ακόμη ότι στη συνάντηση συμφωνήθηκε να υπάρξουν αλλαγές και για τις δραστηριότητες που χαρακτηρίζονται οχλούσες (τρεις κατηγορίες ισχύουν στην Ελλάδα) για την αναμόρφωση του πλαισίου.

Θα διερευνηθεί η διεθνής εμπειρία και «καλές πρακτικές» από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ωστόσο, αυτή η μεταρρύθμιση θα πραγματοποιηθεί περίπου σε μία διετία, καθώς η διαδικασίες είναι περίπλοκες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.