ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αλογοσκούφης για ΕΣΠΑ - Δημόσιο χρέος - Ομόλογα

15:40 - 17 Απρ 2007 | Οικονομία
Μέχρι το τέλος Μαϊου θα έχει ψηφισθεί από τη Βουλή το νέο Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς, το οποίο αυτή την περίοδο συζητείται από τα συναρμόδια υπουργεία. Αυτό δήλωσε σήμερα από την Θεσπρωτία ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφης παρευρισκόμενος σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στην Ηγουμενίτσα αναφορικά με την ανάπτυξη της περιφέρειας της Ηπείρου.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας το ΕΣΠΑ ήδη φέρει την έγκριση της Ε.Ε. και προβλέπει σημαντικές απλουστεύσεις σε σχέση με το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο για την καλύτερη αξιοποίηση των πόρων του Δ’ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης.

Σε ερώτηση για το αν είναι εφικτή η μείωση του δημοσίου χρέους κάτω από το «φράγμα» του 100% του ΑΕΠ, ο κ. Αλογοσκούφης απάντησε ότι όσο πιο γρήγορα πάμε σε ισοσκελισμένους προϋπολογισμένους προϋπολογισμούς (σ.σ. το αργότερο έως το 2012 ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις στην Ε.Ε. - που βρίσκουν σύμφωνες την χώρα μας - για ακόμη πιο «πρώιμη» εφαρμογή των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών και δη το 2010) ανάλογη θα είναι και η μείωση του χρέους λόγω της σχέσης χρέους προς ΑΕΠ.

Τέλος, σε άλλη ερώτηση για το αν η κυβέρνηση εκτός από την προσφυγή των Ταμείων στη Δικαιοσύνη εξετάζει κάποια άλλη λύση για να ηρεμήσει κάπως το κλίμα στο θέμα των ομολόγων, υποστήριξε ότι «η Κυβέρνηση έχει αναλάβει τις θεσμικές πρωτοβουλίες, ώστε να μην υπάρχουν οι αδυναμίες που οδήγησαν σε αυτό το φαινόμενο. Αλλά, βεβαίως, και η Δικαιοσύνη και οι αρμόδιες υπηρεσίες – η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και η Εθνική Αρχή Καταπολέμησης της ΝομιμοποίησηςΕσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες – προχωρούν στο να αποδοθούν ευθύνες εκεί που υπάρχουν».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.