ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επαφές Σιούφα με υπουργούς Ρουμανίας, Βουλγαρίας, Τουρκίας

12:38 - 18 Απρ 2007 | Οικονομία
Σειρά επαφών με υπουργικά στελέχη της Ρουμανίας, της Βουλγαρίας και της Τουρκίας ξεκινά από σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, συνοδευόμενος από το γενικό γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης Νίκο Στεφάνου.

Στην κορυφή της ατζέντας θα βρεθεί ο αγωγός Μπουργάς Αλεξανδρούπολη, καθώς και οι προοπτικές διμερούς συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας, του εμπορίου και των επιχειρήσεων.

Πιο αναλυτικά, στη Ρουμανία ο κ. Σιούφας θα συναντηθεί αύριο με τον υπουργό Οικονομίας και Εμπορίου της χώρας Βαραγιάν Βοσγκανιάν, με τον οποίο θα συζητήσει θέματα διμερούς συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας, του εμπορίου και των επιχειρήσεων.

Την ίδια ημέρα, ο υπουργός Ανάπτυξης θα αναχωρήσει για τη Σόφια, όπου θα συναντηθεί με τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Δημόσιων Έργων της Βουλγαρίας ’σεν Γκαγκαούζωφ, με τον οποίο θα συζητήσει τα επόμενα βήματα για την προώθηση της κατασκευής του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, με τον υπουργό Οικονομίας και Ενέργειας Ρούμεν Οφτσάρωφ, με τον οποίο θα συζητήσει θέματα διμερούς συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας και ενίσχυσης των διμερών οικονομικών σχέσεων, και με Έλληνες επιχειρηματίες στην ελληνική πρεσβεία.

Την επομένη, 20 Απριλίου, θα αναχωρήσει για την ’γκυρα, όπου θα συναντηθεί με τον υπουργό Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας Μεχμέτ Χιλμί Γκιουλέρ, με τον οποίο θα συζητήσει την πορεία υλοποίησης της κατασκευής του ελληνοτουρκικού αγωγού φυσικού αερίου καθώς και το θέμα της ολοκλήρωσης της κατασκευής διασύνδεσης των ηλεκτρικών δικτύων των δύο χωρών.

Στο μεταξύ, νωρίτερα, ο κ. Σιούφας συναντήθηκε με τονελληνικής καταγωγής, Αμερικανό γερουσιαστή του Ρόουντ ’ιλαντ των ΗΠΑ Λεωνίδα Ραπτάκη, και συζήτησαν θέματα συνεργασίας ερευνητικών κέντρων της χώρας με αντίστοιχα της περιοχής του Ρόουντ ’ιλαντ.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.