ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

CNBC: Συμφωνία για το χρέος τον Ιούνιο βλέπει η Αθήνα

11:22 - 05 Ιουν 2018 | Οικονομία
CNBC: Συμφωνία για το χρέος τον Ιούνιο βλέπει η Αθήνα
«Εξαιρετικά απίθανο» χαρακτηρίζει το ενδεχόμενο να συμμετάσχει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα σε επίπεδο χρηματοδότησης το CNBC σε δημοσίευμά του, σημειώνοντας ωστόσο ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι πεπεισμένη ότι τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους θα συμφωνηθούν μέσα στο μήνα.

«Η γενική ατμόσφαιρα είναι ότι θα υπάρξει συμφωνία για το χρέος στο Eurogroup του Ιουνίου» δήλωσε υπό καθεστώς ανωνυμίας Έλληνας κυβερνητικός αξιωματούχος στο αμερικανικό δίκτυο.

Αν και απομένουν λίγο περισσότερο από δύο εβδομάδες για τη συνεδρίαση του Eurogroup, η Ελλάδα ακόμη δεν γνωρίζει τη μορφή, που θα έχουν τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, σχολιάζει το CNBC, υπενθυμίζοντας ότι το ΔΝΤ απαιτούσε ουσιαστικά μέτρα, που θα διασφαλίσουν τη βιωσιμότητα του χρέους.

Στο δημοσίευμα γίνεται επίσης αναφορά στη δήλωση του Μιχάλη Ψαλιδόπουλου, εκπροσώπου της χώρας στο ΔΝΤ, ότι πιθανότατα το Ταμείο θα συνεχίσει ως τεχνικός σύμβουλος και όχι ως χρηματοδότης, αλλά και στις πληροφορίες των Financial Times ότι το κόμμα της Άγκελα Μέρκελ δεν επιμένει πια σε συμμετοχή του διεθνούς οργανισμού στο πρόγραμμα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.