ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιχείρηση... στρογγυλοποίησης του ΕΝΦΙΑ από τον Τσακαλώτο

15:12 - 14 Ιουν 2018 | Οικονομία
Επιχείρηση... στρογγυλοποίησης του ΕΝΦΙΑ από τον Τσακαλώτο
Στο πλαίσιο της συζήτησης για το Μεσοπρόθεσμο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αφιέρωσε μεγάλο κομμάτι της ομιλίας του στον ΕΝΦΙΑ, επιχειρώντας να αποδείξει πως οι επιβαρύνσεις για χιλιάδες φορολογούμενους, στις οποίες αναφέρεται η αντιπολίτευση δεν ισχύουν.

Ο κ. Τσακαλώτος στάθηκε ιδιαίτερα στις λαϊκές γειτονιές και επιχείρησε να πείσει πως δεν υπάρχει ανατιμήσεις. Παραδέχθηκε, πάντως, πως 108.000 πολίτες θα δουν αύξηση πάνω από 100 ευρώ και 208.000 πάνω από 50 ευρώ. Απλώς είπε πως δεν ισχύουν τα μεγαλύτερα νούμερα στα οποία αναφέρεται η αντιπολίτευση.

Επίσης είπε πως προστατεύονται οι κάτοικοι σε λαϊκές γειτονιές: «Στο 4ο, το 5ο και το 6ο διαμέρισμα της Αθήνας δεν έχουμε καμία αύξηση και μόνο μειώσεις. Σε άλλους δήμους όπως η Θεσσαλονίκη καμία αύξηση, σε άλλους δήμου όπως το Κορδελιό το ίδιο». Κατά τον υπ. Οικονομικών «λίγο μεγαλύτερες είναι οι αυξήσεις σε περιοχές που αναβαθμίστηκαν όπως στην Καλλιθεά στην περιοχή γύρω από το ίδρυμα Νιάρχος και αρκετά μεγαλύτερες αυξήσεις σε περιοχές όπως η Μύκονος και το 1ο διαμέρισμα της Αθήνας».

Για το Μεσοπρόθεσμο και όσα προβλέπει, επανήλθε στην κόντρα του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και είπε πως δεν υπάρχει στόχος για πλεόνασμα 5,2% το 2022.

Μιλώντας για την έξοδο στις αγορές, σημείωσε πως είναι κρίσιμες οι αποφάσεις που θα ληφθούν για το ζήτημα του χρέους.

«Όλες οι αγορές πιστεύουν ότι αν υπάρξει μια λύση που όλοι οι Θεσμοί λένε οτι είναι αισιόδοξοι τότε θα μπορούμε να βγούμε στις αγορές ακριβώς γιατί το χρέος θα είναι βιώσιμο» πρόσθεσε ο κ. Τσακαλώτος υποστηρίζοντας ότι υπάρχει χρηματοδότηση γιατί χτίζουμε ένα απόθεμα αρκετών δισ. για την περίπτωση που κάποια στιγμή δεν μπορούμε να βγουμε στις αγορές».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.