ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρέγκλινγκ: Υπάρχει... μενού μέτρων για το χρέος-Το Eurogroup θα επιλέξει

13:03 - 20 Ιουν 2018 | Οικονομία
Ρέγκλινγκ: Υπάρχει... μενού μέτρων για το χρέος-Το Eurogroup θα επιλέξει
Μία ημέρα πριν από το Eurogroup που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα, το μεγάλο ερωτηματικό είναι το ζήτημα του χρέους. Θα υπάρξει ελάφρυνση και σε ποιο βαθμό; Ο Κλάους Ρέγκλινγκ λέει πως ελάφρυνση θα υπάρξει, αλλά αφήνει ανοιχτά τα μέτρα που θα υιοθετηθούν.

To Eurogroup θα εξετάσει την πιο πρόσφατη ανάλυση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους και θα αποφασίσει τα κατάλληλα μέτρα ελάφρυνσής του, από αυτά που είχε διευκρινίσει πριν από δύο χρόνια, δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Luxemburg Times.

Στην ερώτηση για το τι είδους ελάφρυνση χρέους είναι πιθανή για την Ελλάδα, ο Ρέγκλινγκ απάντησε: «Το είδος των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους διευκρινίσθηκε από το Eurogroup πριν από δύο χρόνια. Αναφέρθηκε πολύ καθαρά ποια είδη μέτρων ελάφρυνσης του χρέους είναι πιθανά. Επομένως, γνωρίζουμε ακριβώς το μενού που είναι διαθέσιμο και το Eurogroup θα εξετάσει την πιο πρόσφατη ανάλυση βιωσιμότητας και στη συνέχεια θα αποφασίσει ποια μέτρα είναι κατάλληλα υπό αυτές τις συνθήκες. Γνωρίζουμε, επίσης, ότι η Ελλάδα έχει λάβει μεγάλη ελάφρυνση χρέους στο παρελθόν. Και αυτό ωφελεί ήδη πολύ τον ελληνικό προϋπολογισμό σήμερα. Επομένως, το ερώτημα είναι πόσο περισσότερη χρειάζεται.

Σίγουρα όχι «κούρεμα», αλλά πιθανόν κάποια μέτρα για να υπάρχει και πιο μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.