ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Standard &Poor's αναβάθμισε την Ελλάδα σε «Β+» από «Β»

22:47 - 25 Ιουν 2018 | Οικονομία
Σε «Β+» από «Β» αναβάθμισε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας ο οίκος αξιολόγησης S&P Ratings, στον απόηχο της συμφωνίας του Eurogroup.

Ο διεθνής οίκος, όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση, αναβάθμισε την Ελλάδα λόγω των μειωμένων κινδύνων για την εξυπηρέτηση του χρέους. Τονίζει ότι οι τράπεζες έχουν σημειώσει πρόοδο στην μείωση των κόκκινων δανείων.

Ωστόσο οι προοπτικές (outlook) υποβαθμίστηκαν σε σταθερές, από θετικές. Ο οίκος εξηγεί πως οι σταθερές προοπτικές αντικατοπτρίζουν την ισορροπία των κινδύνων για την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας.

Πάντως, όπως επισημαίνει ο οίκος, οι πιστωτές ενέκριναν τη δημιουργία αποθεματικού ρευστότητας και πρόσθετων μέτρων ελάφρυνσης χρέους πριν τη λήξη του προγράμματος, τον Αύγουστο του 2018, γεγονός που μειώνει σημαντικά τους κινδύνους εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους κατά τα επόμενα δύο χρόνια. Για αυτό το λόγο και προχώρησε στην αναβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας.

Ο οίκος ενδέχεται να αναβαθμίσει εκ νέου τις αξιολογήσεις σε περίπτωση που ενισχυθεί η προβλεψιμότητα των πολιτικών, αυξηθούν οι καθαρές άμεσες ξένες επενδύσεις και συρρικνωθούν περαιτέρω τα NPLs.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.