ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΝΤ: Σε δύο άξονες η μεταμνημονιακή εποπτεία της Ελλάδας

17:48 - 28 Ιουν 2018 | Οικονομία
ΔΝΤ: Σε δύο άξονες η μεταμνημονιακή εποπτεία της Ελλάδας
Σε δύο άξονες θα κινηθεί η εποπτεία της Ελλάδας μετά την λήξη του προγράμματος, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις, κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων στην Ουάσιγκτον.

Ο πρώτος άξονας, σύμφωνα με τον κ. Ράις έχει εφαρμοστεί και στις άλλες χώρες που βρίσκονταν σε πρόγραμμα, όπως η Κύπρος, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία. Θα υπάρχει δηλαδή μεταμνημονιακή παρακολούθηση η οποία εξετάζει τα αποτελέσματα και την πορεία υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων που έχουν ήδη συμφωνηθεί.

Ο δεύτερος άξονας εποπτεία, όπως είπε περιλαμβάνει τις ετήσιες οικονομικές αναλύσεις για την Ελλάδα από το ΔΝΤ. Η σύνταξη των συγκεκριμένων τακτικών εκθέσεων, προϋποθέτει την αποστολή κλιμακίου του ΔΝΤ στην Ελλάδα. 

Θα συνεχιστεί δηλαδή η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, όπως συνέβαινε όλα τα τελευταία χρόνια. Ο κ. Ράις υπενθύμισε μάλιστα πως και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην Αθήνα κλιμάκιο του Ταμείου, το οποίο συγκεντρώνει στοιχεία για την τρέχουσα έκθεση αναμένεται να δημοσιευθεί τις προσεχείς εβδομάδες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.