ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Προειδοποιητική» βολή για μείωση ΦΠΑ στα νησιά και συντάξεις

15:59 - 10 Ιουλ 2018 | Οικονομία
«Προειδοποιητική» βολή για μείωση ΦΠΑ στα νησιά και συντάξεις
Ανώτερος αξιωματούχος της ευρωζώνης δεν έκρυψε την Τρίτη τη δυσφορία των θεσμών για την απόφαση να μην αυξηθεί ο ΦΠΑ στα πέντε νησιά του Αιγαίου που έχουν επιβαρυνθεί περισσότερο από την προσφυγική κρίση.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν ενημέρωσε το Eurogroup πριν την ανακοίνωση της συγκεκριμένης απόφασης, γεγονός που δεν άρεσε στους θεσμους.

Όπως τόνισε ο αξιωματούχος, δεν τίθεται αυτή τη στιγμή ζήτημα επαναφοράς του μέτρου, ωστόσο, δεν θα ήθελαν την επέκτασή του μετά το τέλος του 2018. «Θα πρέπει να κάνουμε επιπλέον δουλειά καθώς είμαστε στη φάση ολοκλήρωσης του ελέγχου συμβατότητας και ελπίζω αυτό να μην οδηγήσει σε οποιαδήποτε καθυστέρηση», σημείωσε σχετικά.

Ιδιαίτερα... συγκρατημένος ήταν ο ίδιος αξιωματούχος και στο ζήτημα των περικοπών στις συντάξεις στην οποία είχε αναφερθεί ο επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί στην Αθήνα.

 ο αξιωματούχος είπε ότι το μέτρο έχει αποφασιστεί και είναι δέσμευση του προγράμματος. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι υπάρχει μια δεδομένη ευελιξία, αλλά συνέστησε στην κυβέρνηση ότι θα ήταν καλό για την Ελλάδα να μη συζητά αλλαγές.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:06 - 10 Ιουλ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.