ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ψηφιακές υποδομές, κτηματολόγιο και διαχείριση απορριμμάτων στο ραντεβού Χαρίτση-Κρέτσου

17:40 - 10 Ιουλ 2018 | Οικονομία
Ψηφιακές υποδομές, κτηματολόγιο και διαχείριση απορριμμάτων στο ραντεβού Χαρίτση-Κρέτσου
Ο νέος προϋπολογισμός της Ε.Ε. και η Πολιτική Συνοχής μετά το 2020 βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση, με την Επίτροπο για θέματα Περιφερειακής Ανάπτυξης, Corina Creţu, την Τρίτη, στις Βρυξέλλες. Η κα. Creţu χαιρέτισε τις επιδόσεις της Ελλάδας στην αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, οι οποίες, όπως σημείωσε, αποτελούν το καλύτερο επιχείρημα υπέρ της Πολιτικής Συνοχής και της ανάγκης ενίσχυσής της.

Τόσο ο Αναπληρωτής Υπουργός όσο και η κα. Creţu επισήμαναν την ανάγκη να ολοκληρωθεί γρήγορα η συζήτηση για το ύψος του προϋπολογισμού της Ε.Ε. μετά το 2020 καθώς και το θεσμικό πλαίσιο, ώστε να ξεκινήσουν έγκαιρα τα προγράμματα της νέας περιόδου. Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει την αύξηση κατά 8% των πόρων προς την Ελλάδα για τη νέα προγραμματική περίοδο 2021 – 2027.

Ο κ. Χαρίτσης και η κα. Creţu συμφώνησαν για στενότερη συνεργασία το επόμενο διάστημα με στόχο την υλοποίηση κρίσιμων έργων, όπως οι ψηφιακές υποδομές, το κτηματολόγιο και η διαχείριση των απορριμμάτων.   

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.