ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συναντήσεις Πιτσιόρλα με εκπροσώπους γαλλικών εταιριών

14:08 - 20 Ιουλ 2018 | Οικονομία
Συναντήσεις Πιτσιόρλα με εκπροσώπους γαλλικών εταιριών
Εκπροσώπους από 15 και πλέον γαλλικούς ομίλους συνάντησε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, κατά τη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψής του στη Γαλλία, με στόχο την ενίσχυση των οικονομικών και επενδυτικών σχέσεων των δύο χωρών.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε από τις 18 έως τις 20 Ιουλίου και, όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου, οι τομείς στους οποίους δραστηριοποιούνται οι εταιρείες με τις οποίες είχε συναντήσεις είναι αυτοί των υποδομών, της ενέργειας, της διαχείρισης απορριμμάτων, των κατασκευών, του τουρισμού, των ακινήτων και των φαρμάκων και καλλυντικών. Ιδιαίτερη σημασία αποδίδεται στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν σχετικά με την αξιοποίηση και περαιτέρω ανάπτυξη των ελληνικών ναυπηγείων.

Ο υφυπουργός ενημέρωσε τις διοικήσεις των εταιρειών για τη θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας και τη νέα εποχή που ακολουθεί για την Ελλάδα μετά τον Αύγουστο. Επιπλέον, συζητήθηκαν η πορεία του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων και ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την ανάπτυξη των υπόλοιπων υποδομών της χώρας, καθώς και οι προοπτικές συνεργασιών που διαφαίνονται με τις γειτονικές χώρες και ο ανερχόμενος ρόλος της Ελλάδας ως εμπορικός κόμβος στις διεθνείς εμπορικές ροές ανάμεσα σε Ευρώπη, Ασία και Αφρική.

Στην επίσκεψη συμμετείχε και εκπρόσωπος του τομέα επενδύσεων του οργανισμού Enterprise Greece.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.