ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ESM: Τις επόμενες ημέρες η εκταμίευση της δόσης

15:11 - 02 Αυγ 2018 | Οικονομία
ESM: Τις επόμενες ημέρες η εκταμίευση της δόσης
Η Κομισιόν υπέγραψε την Πέμπτη το μνημόνιο κατανόησης, εξ ονόματος του ESM και μπαίνει πια στην τελική ευθεία η εκταμίευση της τελευταίας δόσης του ελληνικού προγράμματος, ύψους 15 δισ. ευρώ.

Ο ESM ενέκρινε το συμπληρωματικό μνημόνιο κατανόησης (Supplemental Memorandum of Understanding) με την Ελλάδα, στη συνέχεια το υπέγραψε η Κομισιόν.

Όπως σημειώνει ο ESM σε ανακοίνωσή του, αυτό ανοίγει τον δρόμο για την έγκριση από το δ.σ. εντός των επομένων ημερών της εκταμίευσης της πέμπτης δόσης (ύψους 15 δισ.) στο πλαίσιο του ελληνικού προγράμματος.

Είχε προηγηθεί η συνεδρίαση της Επιτροπής Προϋπολογισμού του γερμανικού Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου, στην οποία εγκρίθηκαν οι αλλαγές της κυβερνητικής εισήγησης σχετικά με την εκταμίευση της τελευταίας δανειακής δόσης του ελληνικού προγράμματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο λόγος για τον οποίο κατέστη αναγκαίο να συγκληθεί η Επιτροπή Προϋπολογισμού σε ειδική συνεδρίαση ήταν η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να παραταθεί το καθεστώς μειωμένου ΦΠΑ στα πέντε νησιά, που έχουν σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος της προσφυγικής κρίσης. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.