ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μία ύπουλη αλλά... καίρια ερώτηση για την Ελλάδα

14:22 - 12 Αυγ 2018 | Οικονομία
Μία ύπουλη αλλά... καίρια ερώτηση για την Ελλάδα
Την «αγωνία» του, για το τι θα πράξει η Κομισιόν, σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν καταφέρει, σύντομα και αποτελεσματικά, ν’ ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις που ανέλαβε, μετά την έξοδο της από τα μνημόνια, μετέφερε, από τις 23 Ιουλίου 2018, με γραπτή του ερώτηση προς την Κομισιόν, ο Τσέχος ευρωβουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών Jiří Pospíšil.

Ο Τσέχος ευρωβουλευτής αναφέρεται στο πρόγραμμα διάσωσης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, το οποίο δημιουργήθηκε πριν από οκτώ χρόνια για να διασώσει την ελληνική οικονομία και να την βοηθήσει να ανακάμψει και πρόκειται να λήξει τον Αύγουστο.

Υπενθυμίζει δε, όχι άσκοπα, ότι η Κομισιόν αποφάσισε να ενεργοποιήσει έναν ενισχυμένο μηχανισμό ελέγχου για να διασφαλίσει ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να ανταποκρίνεται στους καθορισμένους οικονομικούς στόχους και να εισαγάγει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

Διερωτάται, όμως, όχι χωρίς λόγο, αν θα μπορέσει η Κομισιόν να μεριμνήσει έτσι ώστε ο ενισχυμένος αυτός μηχανισμός να είναι διαφανής και αποτελεσματικός, στην παρακολούθηση της Ελλάδος και τι θα κάνει αν η Ελλάδα δεν μπορέσει να επιτύχει τους στόχους που έχουν τεθεί αρκετά γρήγορα ή αποτελεσματικά.

Η απάντηση της Κομισιόν θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον, για το τι θα πρέπει να περιμένει η Ελλάδα, δεδομένου ότι πληθαίνουν οι φωνές ότι δεν θα μπορέσει να «πιάσει» αυτά τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα που έχει αποδεχθεί ως βασική της δέσμευση.

Νίκος Ρούσσης-Στρασβούργο

Τελευταία τροποποίηση στις 14:07 - 12 Αυγ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.