ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βαρουφάκης: Εμπιστεύομαι τον Σόιμπλε περισσότερο από τον Τσίπρα

14:32 - 20 Αυγ 2018 | Οικονομία
Βαρουφάκης: Εμπιστεύομαι τον Σόιμπλε περισσότερο από τον Τσίπρα
Η Bild αποφάσισε να δώσει βήμα στον Γιάνη Βαρουφάκη την ημέρα της εξόδου της Ελλάδας από τα μνημόνια, με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών να επιτίθεται στην Άνγκελα Μέρκελ και παράλληλα να δηλώνει πως στο μέλλον θα προτιμούσε να συνεργαστεί με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, παρά με τον Αλέξη Τσίπρα!

Αρχικά, κληθείς να σχολιάσει τη λήξη του τρίτου προγράμματος διάσωσης ο κ. Βαρουφάκης λέει ότι «η Ελλάδα βρίσκεται στο ίδιο σημείο, στην ίδια μαύρη τρύπα και συνεχίζει να βυθίζεται ολοένα και περισσότερο κάθε μέρα. Ενας από τους λόγους είναι οι απαιτήσεις των πιστωτών για περικοπές που εμποδίζουν τις επενδύσεις και την κατανάλωση».

Παράλληλα, στο ερώτημα σε ποια κυβέρνηση θα επέλεγε να μπει αυτήν του Τσίπρα ή του Σόιμπλε, ο κ. Βαρουφάκης απαντά: «Σε καμία από τις δύο, αλλά αν με ρωτάτε ποιον εμπιστεύομαι περισσότερο, η απάντησή μου είναι ξεκάθαρη, τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε». Γιατί αυτό; Ο γερμανός πρώην υπουργός Οικονομικών ήταν ο μόνος ο οποίος έλεγε τουλάχιστον ένα μέρος της αλήθειας, λέει. «Μπορούσα να εμπιστευτώ όσα μου έλεγε κατ΄ ιδίαν, ακόμη κι αν δεν ήταν πάντα τα ίδια με όσα δήλωνε δημοσίως στη Γερμανία. Πάντα τηρούσε τον λόγο του προς εμένα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.