ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μια ΔΕΘ γεμάτη...υποσχέσεις: Ανακοινώνονται μειώσεις φόρων και αυξήσεις μισθών

08:18 - 03 Σεπ 2018 | Οικονομία
Μια ΔΕΘ γεμάτη...υποσχέσεις: Ανακοινώνονται μειώσεις φόρων και αυξήσεις μισθών
Μια σειρά οικονομικών εξαγγελιών αναμένεται να παρουσιάσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Παρά το γεγονός ότι η λίστα με τις εξαγγελίες βρίσκεται υπό συζήτηση από τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη, πληροφορίες από το οικονομικό επιτελείο κάνουν λόγο για μείωση των φορολογικών βαρών σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά, αυξήσεις στον κατώτατο μισθό, επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και ενίσχυση της απασχόλησης.

Συνεπώς, ο πρωθυπουργός  προσανατολίζεται σε προαναγγελία της μείωσης του ΕΝΦΙΑ έως και 30%, του ΦΠΑ στην εστίαση από το 24% που είναι σήμερα στο 13%, ενώ εκτιμάται πως θα υπάρξουν και ανακοινώσεις για τις ασφαλιστικές εισφορές. Συνδυαστικά με την κατάργηση του υπο-κατώτατου μισθού και τη σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού, ο κ. Τσίπρας επιδιώκει να διαμορφώσει ένα πακέτο δεσμεύσεων με το βλέμμα στραμμένο στις εκλογές του 2019.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι τα κυβερνητικά στελέχη δεν χαρακτηρίζουν τις παρεμβάσεις αυτές ως «παροχές», αλλά ως πολιτικές εξαγγελίες στοχευμένες και κοστολογημένες με βάση τις δυνατότητες της οικονομίας και τις ανάγκες που έχει η κοινωνία μας.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:22 - 03 Σεπ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.