ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μήνυμα Ρέγκλινγκ στην Αθήνα: Μην παίζετε με την υπομονή μας

13:11 - 10 Σεπ 2018 | Οικονομία
Μήνυμα Ρέγκλινγκ στην Αθήνα: Μην παίζετε με την υπομονή μας
Προειδοποίηση προς την Ελλάδα πως, αν δεν συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, οι δανειστές μπορούν να "παγώσουν" την εφαρμογή ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους στέλνει ο Κλάους Ρέγκλινγκ.

Μπορούμε να σταματήσουμε τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους που αποφασίστηκαν για την Ελλάδα εάν τα μέτρα προσαρμογής δεν συνεχιστούν όπως συμφωνήθηκε, σημείωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ESM, στην αυστριακή εφημερίδα Die Presse.

Αναλυτικότερα, αναφορικά με την Ελλάδα δήλωσε:

«Η Ελλάδα χρειάζεται να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις. Είμαστε πολύ υπομονετικός δανειστής αλλά μπορούμε να σταματήσουμε τα μέτρα ελάφρυνσης χρέους που έχουμε συμφωνήσει για την Ελλάδα, αν τα προγράμματα προσαρμογής δεν συνεχιστούν όπως συμφωνήθηκαν. Είμαι αισιόδοξος μετά τις πρόσφατες συζητήσεις μου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Τα επίπεδα χρέους εμφανίζονται ανησυχητικά υψηλά. Η Ελλάδα όμως μπορεί να ζήσει με αυτά καθώς οι ωριμάνσεις είναι πολύ μακρές και τα επιτόκια πολύ χαμηλότερα απ’ ό,τι σε άλλες χώρες», δήλωσε.

Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι η συνεργασία με το ΔΝΤ δούλεψε καλά σε τέσσερις χώρες που μπήκαν σε πρόγραμμα και μόνο στην Ελλάδα υπήρχαν περιστασιακά θέματα.

Τόνισε δε ότι «ήμασταν λεπτά μακριά από ένα Grexit το 2015».

 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.