ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χουλιαράκης: Δημοσιονομικό μίγμα που ενισχύει την κοινωνική προστασία

16:29 - 04 Οκτ 2018 | Οικονομία
Χουλιαράκης: Δημοσιονομικό μίγμα που ενισχύει την κοινωνική προστασία
Αναφερόμενος από το βήμα της Βουλής στο προσχέδιο του προϋπολογισμού, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης είπε ότι «είναι το πρώτο από το 2010 που αποτυπώνει αλλαγή στο μίγμα δημοσιονομικής πολιτικής σε κατεύθυνση φιλική στη μεγέθυνση, που ενισχύει την κοινωνική προστασία, που επεκτείνει αντί να περιστέλλει».

«Τα δημόσια οικονομικά έχουν μπει πλέον σε τροχιά βιώσιμη και δεν νομίζω ότι κανείς μπορεί να αμφιβάλλει γι' αυτό», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Μιλώντας στη Βουλή, επεσήμανε ότι έφυγε η αβεβαιότητα και ότι η πιστοληπτική ικανότητα της χώρας αναβαθμίζεται βήμα-βήμα τον τελευταίο χρόνο.

Όπως πρόσθεσε, «το κόστος δανεισμού έχει μειωθεί από το 11% στο 4%, παραμένει υψηλό αλλά είναι σημαντικά χαμηλότερο από όσο ήταν πριν από ένα, δύο, τρία ή περισσότερα χρόνια και με προοπτική να μειωθεί ακόμα παραπάνω, μόλις οι αναταράξεις στην Ευρώπη, εξαιτίας της Ιταλίας αλλά και των αναδυόμενων οικονομιών, της Τουρκίας και της Αργεντινής, υποχωρήσουν».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.