ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ESM: Πολλά ακόμη πρέπει να γίνουν στην Ελλάδα

11:15 - 12 Οκτ 2018 | Οικονομία
ESM: Πολλά ακόμη πρέπει να γίνουν στην Ελλάδα
Πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά στην Ελλάδα, δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος του ESM, Rolf Strauch από το Μπαλί, σε συνέδριο της JP Morgan Investor.

Όπως τόνισε, ο ESM υποστήριξε πέντε χώρες –την Ιρλανδία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Κύπρο και την Ελλάδα. Όλες οι χώρες έχουν εξέλθει με επιτυχία τα προγράμματά τους.

"Η Ελλάδα ήταν η τελευταία που το έκανε. Ήταν μια τεράστια προσπάθεια σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη –ο ESM και ο EFSF παρείχαν υποστήριξη σχεδόν 204 δισ. ευρώ στη διάρκεια των ετών της κρίσης.

Αλλά ήταν επίσης και μια τεράστια προσπάθεια από τους Έλληνες. Υπάρχουν ακόμη πολλά που πρέπει να γίνουν. Αλλά μπορούμε να δούμε ότι οι μεταρρυθμίσεις φέρουν ήδη καρπούς. Η χώρα επιστρέφει σε θετική ανάπτυξη και υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα στον προϋπολογισμό. Τώρα είναι σημαντικό η Ελλάδα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, να διατηρήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών, να εξασφαλίσει πρόσβαση στην αγορά και να σταθεί στα πόδια της ξανά".

Ο Strauch τόνισε ότι έχουν ακόμη επιτευχθεί πολλά στο να καταστεί ο ευρωπαϊκός τραπεζικός κλάδος πιο ασφαλής. Η εποπτεία τραπεζών στην ευρωζώνη και η τραπεζική εξυγίανση, μεταφέρθηκαν σε κεντρικό επίπεδο με τη δημιουργία του SSM και του SRM.

Πρόσθεσε δε ότι η ευρωπαϊκή εποπτεία των εθνικών τραπεζών, μειώνει την πολιτική επιρροή και αυξάνει την ανταλλαγή πληροφοριών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.