ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ακτινογραφία του εξωδικαστικού μέχρι στιγμής

11:06 - 01 Νοε 2018 | Οικονομία
Στο σύνολο των εβδομάδων που λειτουργεί η πλατφόρμα του Εξωδικαστικού 64 επιχειρήσεις έχουν ενταχθεί. Αναλυτικά τα στοιχεία για κάθε είδος οφειλέτη έχουν ως ακολούθως:

Επιχειρήσεις (64 εβδομάδες λειτουργίας):

Στην πλατφόρμα υποβλήθηκαν 1.629 αιτήσεις και εξ αυτών ήδη 82 επιχειρήσεις έχουν πλέον ρυθμίσει τα χρέη τους, προς ΑΑΔΕ, ΕΦΚΑ, Τράπεζες και προμηθευτές.

Ελεύθεροι επαγγελματίες (38 εβδομάδας λειτουργίας):

Στην πλατφόρμα υποβλήθηκαν 2.717 αιτήσεις και εξ αυτών ήδη 603 ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν πλέον ρυθμίσει τις οφειλές τους προς ΑΑΔΕ και ΕΦΚΑ.

Αγρότες (17 εβδομάδες λειτουργίας):

Στην πλατφόρμα υποβλήθηκαν 192 αιτήσεις με σκοπό τη ρύθμιση των χρεών προς ΑΑΔΕ, ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) και PQH (πρώην ΑΤΕ κλπ τράπεζες υπό εκκαθάριση) και εξ αυτών ήδη 60 αγρότες έχουν πλέον ρυθμίσει τις οφειλές τους προς ΑΑΔΕ και ΕΦΚΑ.

Συνολικά, έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία ετοιμασίας της αίτησης 56.230 επιχειρήσεις, ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες και έχουν υποβληθεί 4.538 αιτήσεις από επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες.

Έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τη διαδικασία και έχουν ρυθμίσει τα χρέη τους με ευνοϊκό τρόπο 745 επιχειρήσεις, ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες. Δηλαδή περίπου 1 στους 6,1 οφειλέτες που υπέβαλαν αίτηση στον εξωδικαστικό μηχανισμό, έχουν προχωρήσει σε ρύθμιση, ενώ οι υπολοιποι βρισκονται σε διαφορα σταδια της διαδικασιας (π.χ. διαπραγματευση με τους πιστωτες).

Παράλληλα, σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχει η ειδική γραμματεία, δεκάδες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες βαίνουν προς ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με τους πιστωτές, ενώ χιλιάδες άλλοι ετοιμάζουν την αίτηση τους.

Στο μεταξύ σε διαγραφές αιτήσεων και επανυποβολή τους προκειμένου να συμπεριληφθούν και οι οφειλές του 2017 προβαίνουν αρκετοί οφειλέτες που θέλουν να ενταχθούν στον εξωδικαστικό μηχανισμό.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας και εξαιτίας αυτής της διαδικασίας ενδέχεται να εμφανίζονται φαινομενικές μειώσεις στα στατιστικά στοιχεία, σε σχέση με προηγούμενες εβδομάδες.

Στο μεταξύ νέα αναβάθμιση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Εξωδικαστικού (version 4.5), με δυνατότητα (κουμπί) διαγραφής αίτησης και επανυποβολής.

Ενδιαφέρει ειδικά όλους όσους είχαν «κοπεί» στο παρελθόν για οποιαδήποτε αιτία και επιθυμούν να επανέλθουν, ωστόσο θα πρέπει να εντάξουν και τα χρέη του 2017 για να είναι αποδεκτή η αίτησή τους.

Ειδικότερα, σε σχέση με την προηγούμενη version περιλαμβάνει επιπλέον:

  • Τη δυνατότητα να δίνει ο Διαχειριστής-ΕΓΔΙΧ τη δυνατότητα στον οφειλέτη να γυρνάει την αίτησή του σε προσωρινή κατάσταση (Διαγραφή λόγω σφάλματος/ελλείψεων) ώστε να τη διορθώσει και να την επανυποβάλλει
  • Δύο τύποι εγγράφων ("Πρόσφατα πιστοποιητικά βαρών όλων των ακινήτων", "Έντυπο υπολογισμού αξίας του γηπέδου (ΑΑΓΗΣ) για ΦΠ που έχουν στη κυριότητά τους εμπράγματα δικαιώματα επί γηπέδων εκτός σχεδίου πόλης και οικισμού") είναι πλέον διαθέσιμοι στους οφειλέτες και τους συνοφειλέτες και της κανονικής ροής του Εξωδικαστικού
  • Διόρθωση bugs
Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.