ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρυξέλλες για συντάξεις: Οι... καλοί Σεντένο-Μοσκοβισί και ο αυστηρός Ρέγκλινγκ

00:22 - 06 Νοε 2018 | Οικονομία
Βρυξέλλες για συντάξεις: Οι... καλοί Σεντένο-Μοσκοβισί και ο αυστηρός Ρέγκλινγκ
Μάριο Σεντένο και Πιερ Μοσκοβισί εμφανίστηκαν "ανοιχτοί" στο ενδεχόμενο να μην περικοπούν οι συντάξεις στην Ελλάδα, ωστόσο, τονίζουν πως οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν όταν ξεκαθαρίσει ότι η Ελλάδα πιάνει το στόχο του πλεονάσματος και εφόσον υπάρξει συμφωνία για το πως θα χρησιμοποιηθεί ο δημοσιονομικός χώρος που θα υπάρξει. Πιο αυστηρό το μήνυμα του Κλάους Ρέγκλινγκ.

Πιο συγκεκριμένα, στη συνέντευξη Τύπου μετά τη συνεδρίαση του Εurogroup στις Βρυξέλλες, ο Μάριο Σεντένο τόνισε πως το ελληνικό ζήτημα δεν συζητήθηκε, ωστόσο, εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την πορεία της Ελλάδας.

Σημείωσε δε πως «είμαστε σε φάση υπολογισμού των δημοσιονομικών περιθωρίων, δηλαδή το ακριβές πλεόνασμα πέραν του 3,5%. Πρέπει να δούμε τώρα τι θα γίνει με το πλεόνασμα και που θα φτάσει».

Ο Πιερ Μοσκοβισί επισήμανε από την πλευρά του πως «για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια δεν εχουμε να υποβάλουμε πρόσθετες ερωτήσεις στην Ελλάδα και αυτό είναι καλό», ενώ πρόσθεσε ότι «πρέπει να δούμε τώρα το μέγεθος του πλεονάσματος και πως θα χρησιμοποιηθεί».

«Απ' ό,τι φαίνεται υπάρχει δημοσιονομικός χώρος, ωστόσο πρέπει να γίνει συζήτηση για το πως θα χρησιμοποιηθεί», υπογράμμισε

Τέλος, ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, ανέφερε ότι «κανένας δεν αμφισβητεί το 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά είναι σημαντικό να τηρούνται οι δεσμεύσεις ή να συζητούνται με τους θεσμούς».

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 00:24 - 06 Νοε 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.