ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Στουρνάρας αποκάλυψε το χρονοδιάγραμμα πλήρους άρσης των capital controls

17:17 - 14 Νοε 2018 | Οικονομία
Ο Στουρνάρας αποκάλυψε το χρονοδιάγραμμα πλήρους άρσης των capital controls
Από τη Γενεύη όπου βρίσκεται ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, εκτίμησε πως πλησιάζει η ώρα για πλήρη άρση των capital controls στην Ελλάδα .

Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, όπως μεταδίδει το Bloomberg, μέχρι τα μέσα του 2019 θα υπάρξει πλήρης άρση των capital controls στη χώρα μας:

«Διαθέτουμε σχέδιο δράσης, ελέγχουμε επίσης έναν αριθμό δεικτών. Προσβλέπουμε ότι μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους, θα μπορέσουμε να άρουμε τους κεφαλαιακούς ελέγχους, αν όλα πάνε καλά», δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, σύμφωνα με ανταπόκριση του Bloomberg.

Ο κεντρικός τραπεζίτης πρόσθεσε ακόμα πως  οι κεφαλαιακοί έλεγχοι σχετίζονται με την εμπιστοσύνη και πως προϋπόθεση για τον μετριασμό των ελέγχων αποτελεί η μη επιδείνωση του διεθνούς κλίματος.

«Δεν είμαστε αρκετά τυχεροί, καθώς δεν διαθέταμε εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, όπως η Ιρλανδία ή η Ισπανία. Προσπαθούμε τώρα και εξελίσσουμε σχέδιο στην Τράπεζα της Ελλάδος προς αυτή την κατεύθυνση», υπογράμμισε ο Έλληνας αξιωματούχος.

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, βρέθηκε στη Γενεύη για εκδήλωση του International Centre for Monetary and Banking Studies (ICMB). Σε αυτή μίλησε για τα διδάγματα που απέκτησε η Ελλάδα από τη χρηματοπιστωτική κρίση, αλλά και για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο ελληνικός τραπεζικός τομέας. Ολόκληρη η πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του κ. Στουρνάρα ΕΔΩ

Τελευταία τροποποίηση στις 17:25 - 14 Νοε 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.