ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πολιτικό... καρφί Φέσσα: Η οικονομία προοδεύει όταν ενισχύεται η παραγωγή

12:48 - 19 Νοε 2018 | Οικονομία
Πολιτικό... καρφί Φέσσα: Η οικονομία προοδεύει όταν ενισχύεται η παραγωγή
Ένα ακόμα "καμπανάκι" προς το πολιτικό σύστημα εναντίον της παροχολογίας έκρουσε τη Δευτέρα με δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας, ο οποίος αναφέρθηκε επίσης και στο ζήτημα της εταιρικής διακυβέρνησης.

"Έχουμε πει δημόσια ότι η οικονομία προοδεύει όταν ενισχύεται η παραγωγή", σχολίασε με νόημα σε σχετική ερώτηση ο κ. Φέσσας, παραπέμποντας σε παλιότερες δηλώσεις του που είχε ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση και στο μίγμα πολιτικής που έχει επιλέξει: "Πρώτη προτεραιότητα της οικονομικής πολιτικής οφείλει να είναι η τόνωση της παραγωγής κυρίως μέσω της στοχευμένης μείωσης της υπερφορολόγησης της εργασίας, που με τη σειρά της θα φέρει πραγματική αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των εργαζομένων, των επενδύσεων και των θέσεων απασχόλησης", είναι η άποψη του ΣΕΒ.

Ο κ. Φέσσας αναφέρθηκε ακόμα στην υπόθεση της Folli Follie, λέγοντας πως "δεν είναι ο κανόνας στην Ελλάδα".

Για τους κανόνες εταιρικής διακυβέρνησης που προωθούνται είπε πως "πήραμε πρωτοβουλία για κανόνες εταιρικής διακυβέρνησης, ώστε να επισημανθούν στις αρχές και να βγει από πανω μας η σκιά".

"Είναι καθήκον μας να κάνουμε ό,τι χρειαστεί ώστε να βελτιώσουμε την ποιότητα και την αξιοπιστία των οικονομικών στοιχείων και της εταιρικής διακυβέρνησης, ειδικά των μεγαλύτερων επιχειρήσεων, είτε αυτές είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο, είτε όχι.

ΣΕΒ, Ελληνικά Χρηματιστήρια και Ένωση Τραπεζών αναλαμβάνουν γι` αυτό το λόγο μία κοινή πρωτοβουλία για τη βελτίωση της εταιρικής διακυβέρνησης. Η προσπάθεια αυτή αφορά τόσο τις ιδιωτικές, όσο και τις κρατικές εταιρείες που αναζητούν επενδυτές, τις ελεγκτικές αρχές, αλλά και τον ίδιο το νομοθέτη.

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 13:33 - 19 Νοε 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.