ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Wood: 211εκατ. οι εκροές από τις ελληνικές μετοχές στον MSCI

14:59 - 19 Νοε 2018 | Οικονομία
Wood: 211εκατ. οι εκροές από τις ελληνικές μετοχές στον MSCI
ΗWood & Company δημοσίευσε νέες επικαιροποιημένες προβλέψεις για τις επιπτώσεις των αλλαγών στους δείκτες MSCI, οι οποίες είναι σχεδόν διπλάσιες από αυτές που προέβλεπαν άλλοι διεθνείς οίκοι, όπως η Societe Generale.

Η Wood & Company εκτιμά πως η αναδιάρθρωση του δείκτη MSCI Greece κατά την οποία αφαιρέθηκαν οι μετοχές των τριών ελληνικών συστημικών τραπεζών - Τράπεζα Πειραιώς, Εθνική Τράπεζα και Eurobank – οδηγεί σε αλλαγή της στάθμισης του δείκτη στο 0,22% από 0,27% (μείωση 0,05%), ενώ οι συνολικές εκροές θα διαμορφωθούν στα 211 εκατ. δολ., οι οποίες θα είναι οι έκτες μεγαλύτερες από τους 24 δείκτες της MSCI των Αναδυόμενων Αγορών.

Σε ό,τι αφορά τον ελληνικό δείκτη, οι εκροές εκτιμάται ότι θα είναι μεγαλύτερες στη μετοχή της Eurobank και θα φτάσουν σχεδόν στο μισό του συνόλου και στα 104,4 εκατ. δολ. Οι εκροές στην Πειραιώς θα διαμορφωθούν στα 31,6 εκατ. δολ. και στην Εθνική Τράπεζα στα 70,5 εκατ. δολ.

Η Wood πάντως εκτιμά πως οι αλλαγές της MSCI, οι οποίες θα τεθούν σε ισχύ μετά το κλείσιμο της 30ης Νοεμβρίου, θα οδηγήσουν σε εκροές από όλες τις ελληνικές μετοχές του δείκτη MSCI Greece και όχι μόνον από τις τρεις συστημικές τράπεζες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.