ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σταθάκης: Σε κομβικό σημείο ο εξωδικαστικός λόγω κόκκινων δανείων

09:00 - 26 Νοε 2018 | Οικονομία
Σταθάκης: Σε κομβικό σημείο ο εξωδικαστικός λόγω κόκκινων δανείων
Κομβικό σημείο για την αποκλιμάκωση του ποσού από τα χρέη σε κόκκινα δάνεια χαρακτήρισε ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης την παρούσα φάση, από την εκδήλωση για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό το βράδυ του Σαββάτου στο Επιμελητήριο Χανίων.

«Ο εξωδικαστικός μηχανισμός είναι μια νομοθεσία που είχε πολύ υψηλές φιλοδοξίες ακριβώς επειδή απευθυνόταν σε ένα τρόπο ρύθμισης των χρεών, ταυτόχρονα προς τράπεζες και εφορίες, και διαμόρφωνε μια διαδικασία για τους επαγγελματίες και μικρομεσαίους. Διευκόλυνε τη ρύθμιση των χρεών τους με βάση τη βιωσιμότητα της επιχείρησης και φυσικά είχε έναν πιο σύνθετο μηχανισμό για τις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις. Τώρα βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο, ακριβώς επειδή η διαχείριση των κόκκινων δανείων παραμένει ένα μεγάλο πρόβλημα των τραπεζών» ανέφερε ο κ. Σταθάκης σύμφωνα με το zarpanews.gr ενώ ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να υπάρξει παράταση σημείωσε ότι γίνονται προσπάθειες προς αυτήν την κατεύθυνση

«Υπάρχουν μέριμνες προκειμένου να υπάρξει χώρος για να λειτουργήσει ο μηχανισμός, να υπάρξει επέκταση. Η πρόταση του Υπουργείου συζητιέται αυτή τη στιγμή, δεν έχουν οριστικοποιηθεί οι προτάσεις, γίνεται ένας διάλογος και με τις τράπεζες προκειμένου να υπάρξει μια συναίνεση για τον μηχανισμό», σημείωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντoς σύμφωνα με το flashnews.gr προσθέτοντας ότι ο εξωδικαστικός μηχανισμός, δεν είναι το μόνο εργαλείο για τη ρύθμιση των χρεών. “Οι τράπεζες από το 2016 έχουν θεσμοθετήσει όλα τα εργαλεία, έχει φτιαχτεί η δευτερογενής αγορά κόκκινων δανείων. Υπάρχουν συζητήσεις που γίνονται με πρωτοβουλία του Τσακαλώτου για αναζήτηση ενός μηχανισμού διαχείρισης από κοινού των τραπεζών με εγγυήσεις του δημοσίου. Όλη η ατζέντα είναι ανοικτή. Η γνώμη η δική μου είναι ότι υπάρχει μια αποκλιμάκωση των κόκκινων δανείων από τις τράπεζες, ωστόσο οι προκλήσεις και οι στόχοι που έχουν θέσει οι ίδιες οι τράπεζες είναι υψηλές και συνεπώς είμαστε στο κομβικό σημείο που πρέπει να βρούμε την καλύτερη μέθοδο, ή πως θα χρησιμοποιήσουμε κάθε ένα από όλα τα εργαλεία που θα οδηγήσει σε αυτό που όλοι θέλουμε, την μείωση των κόκκινων δανείων», κατέληξε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.