ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα-Τα κριτήρια

14:07 - 04 Δεκ 2018 | Οικονομία
Την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα-Τα κριτήρια
Την ερχόμενη Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου, αναμένεται να υπογραφεί η νέα κοινή υπουργική απόφαση, η οποία θα προβλέπει τα εισοδηματικά κριτήρια για τη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος για το έτος 2018, ενώ η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των σχετικών αιτήσεων θα τεθεί σε λειτουργία από την Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου.

Τα φετινά εισοδηματικά κριτήρια που θα περιλαμβάνονται στην υπό έκδοση Κοινή Υπουργική Απόφαση, θα κυμαίνονται περίπου στα ίδια επίπεδα με το 2017.

Δεν αποκλείεται να είναι αυξημένο κατά 5.000 ευρώ το όριο των περιουσιακών κριτηρίων εξαιτίας της αύξησης των αντικειμενικών αξιών.

Το κοινωνικό μέρισμα του 2018 θα δοθεί μέσω ηλεκτρονικών αιτήσεων που θα υποβληθούν στην ειδική ιστοσελίδα www.koinonikomerisma.gr με τους κωδικούς του taxisnet.

Για ακόμη μια χρονιά θα εξαιρεθούν από τη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος νοικοκυριά, τα μέλη των οποίων, βάσει της τελευταίας εκκαθαρισμένης δήλωσης φορολογίας εισοδήματος εμπίπτουν στις διατάξεις του φόρου πολυτελείας διότι έχουν Ι.Χ. αυτοκίνητο άνω των 1.928 κ.ε.. Αυτό θα γίνει ανεξάρτητα από το εάν κατείχαν αυτό το αυτοκίνητο έστω και για ένα μήνα το 2017 και μετά ή έκλεισε δεκαετία ή ακόμη και αν το πούλησαν και δεν το κατέχουν σήμερα.

Εισοδηματικά κριτήρια

Αναλυτικά, το εισόδηµα δεν πρέπει να υπερβαίνει:

- τα 9.000 ευρώ για τα νοικοκυριά µε ένα µέλος
- τα 13.500 ευρώ για τα νοικοκυριά µε δύο ενήλικα µέλη (π.χ. ζευγάρι χωρίς παιδιά)
- τα 15.750 ευρώ για τα νοικοκυριά µε δύο ενήλικα µέλη και ένα ανήλικο (π.χ. ζευγάρι µε ένα παιδί)
- τα 18.000 ευρώ για τα νοικοκυριά µε δύο ενήλικα µέλη και δύο ανήλικα τέκνα ή µε τρία ενήλικα µέλη (π.χ. ζευγάρι µε δύο παιδιά)
- τα 20.250 ευρώ για τα νοικοκυριά µε δύο ενήλικα µέλη και τρία ανήλικα τέκνα ή τρία ενήλικα µέλη και ένα ανήλικο τέκνο (π.χ. ζευγάρι µε τρία παιδιά)
- τα 22.550 ευρώ για τα νοικοκυριά µε δύο ενήλικα µέλη και τέσσερα ανήλικα τέκνα ή µε τέσσερα ενήλικα µέλη (π.χ. ζευγάρι µε τέσσερα παιδιά)
- τα 27.000 ευρώ για τα νοικοκυριά µε πέντε ή περισσότερα ενήλικα µέλη ή δύο ενήλικα µέλη µε πέντε ή περισσότερα ανήλικα τέκνα (π.χ. ζευγάρι µε πέντε ή περισσότερα παιδιά).

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.