ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο νήμα του χρόνου παρατάσεις σε τέλη και Νόμο Κατσέλη

11:05 - 31 Δεκ 2018 | Οικονομία
Στο νήμα του χρόνου παρατάσεις σε τέλη και Νόμο Κατσέλη
Εν αναμονή αποφάσεων από το οικονομικό επιτελείο βρίσκονται οι φορολογούμενοι για το ενδεχόμενο παρατάσεων στις καταβολές τελών κυκλοφορίας, του χαμηλού ΦΠΑ στα νησιά του Αν. Αιγαίου και για το Νόμο Κατσέλη. Πιο συγκεκριμένα, τις επόμενες ώρες αναμένονται οι αποφάσεις και οι αντίστοιχες διοικητικές πράξεις για μια σειρά θεμάτων που αφορούν την καθημερινότητα και για τις οποίες έχουν γίνει σχετικές «διαρροές» ή εξαγγελίες.

Ήδη από την Παρασκευή η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου με δηλώσεις είχε πει ότι ανάλογα με την πορεία των πραγμάτων σήμερα τελευταία μέρα της καταβολής των τελών, κάποια παράταση μπορεί να δοθεί τελικά,  εάν προκύψει πρόβλημα.

Σημειώνεται ότι σήμερα είναι ημιαργία για τις εφορίες και οι συναλλαγές με το κοινό θα διακοπούν νωρίτερα (στη 1 το μεσημέρι). Συνεπώς είναι μειωμένο το διαθέσιμο χρονικό διάστημα για να εξυπηρετηθούν οι πολίτες κι έτσι ένα παρατηρηθούν ουρές μπορεί να δοθεί μια σιωπηρή νέα προθεσμία., όπως συνήθως συμβαίνει άλλωστε κάθε χρόνο τέτοια μέρα. Το ίδιο μάλιστα αναμένεται να ισχύσει και για κατάθεση πινακίδων, για όσους το επιθυμούν.

Άλλο ένα θέμα που μένει να διασαφηνιστεί είναι και η παράταση του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ στα 5 νησιά του Αιγαίου (Λέσβος, Σάμος, Χίος, Κως και Λέρος). Σήμερα μόνο με ενδεχόμενη πράξη νομοθετικού περιεχομένου μένει να ξεκαθαρίσει αν θα εξακολουθήσει να ισχύσει και από αύριο εκεί ο μειωμένος ΦΠΑ 17%, όπως έχει εξαγγελθεί εδώ και 6 μήνες.

Επίσης αντίστοιχα μένει να φανεί αν η ισχύς του νόμου Κατσέλη για τους δανειολήπτες θα επεκταθεί για λίγο χρονικό διάστημα μέχρι να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση για το νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Γιώργος Αλεξάκης 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.