ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

FAZ: «Κέρας της Αμάλθειας» τα προεκλογικά δώρα της ελληνικής κυβέρνησης

16:50 - 03 Ιαν 2019 | Οικονομία
Στο γεγονός ότι «Περίπου 1,4 εκατομμύρια οικογένειες έλαβαν τον Δεκέμβριο "κοινωνικό μέρισμα" μέχρι και 1.350 ευρώ» αναφέρεται σήμερα η Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

Ο τίτλος του σημερινού άρθρου της εφημερίδας αναγράφει «1.350 ευρώ για πολλές ελληνικές οικογένειες».

 

Στο εσωτερικό της η γερμανική εφημερίδα τονίζει ότι  «Τα προεκλογικά δώρα θυμίζουν το κέρας της Αμάλθειας, το μυθολογικό σύμβολο της αφθονίας.. Σε 115.000 συνταξιούχους του Δημοσίου και των Ενόπλων Δυνάμεων χορηγήθηκαν πριν από τα Χριστούγεννα συνολικά 223 εκατ. ευρώ ως αποζημίωση για παλαιότερες περικοπές. Επειδή η κυβέρνηση αναγκάστηκε να καταργήσει υπό την πίεση των δανειστών τον μειωμένο ΦΠΑ σε ορισμένα νησιά του Αιγαίου, αποφάσισε στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος να χορηγήσει επίδομα καυσίμων μέσα στα επόμενα τρία χρόνια ύψους 570 εκατ. ευρώ. Εκτός αυτού περίπου 250.000 ελεύθεροι επαγγελματίες -από αγρότες μέχρι δικηγόρους- οι εισφορές των οποίων στα ασφαλιστικά ταμεία αυξήθηκαν το 2016 κατά 27%, λαμβάνουν τώρα έκπτωση που αντιστοιχεί σε περίπου 30%. Ακόμα και ο μισητός ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί ενώ αυξάνεται και ο βασικός μισθός που βρίσκεται σήμερα στα 586 ευρώ μεικτά».

 

Η εφημερίδα με καυστικό ύφος συνεχίζει ότι «Το σημαντικότερο προεκλογικό δώρο είναι ωστόσο η ακύρωση των περικοπών στις συντάξεις που αντιστοιχούν σε 2,06 δισ. ευρώ. Η κυβέρνηση έπεισε την Κομισιόν με το επιχείρημα ότι το καθαρά επιπλέον κόστος είναι μόλις 355 εκατομμύρια, μιας και όπως ισχυρίζεται, οι περικοπές θα οδηγούσαν σε αύξηση των κοινωνικών επιδομάτων», τελειώνει.

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.