ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΥΠΟΙΚ: «Προίκα» 700 εκατομμυρίων για την επενδυτική δραστηριότητα του ΤΑΝΕΟ

09:04 - 07 Ιαν 2019 | Οικονομία
ΥΠΟΙΚ: «Προίκα» 700 εκατομμυρίων για την επενδυτική δραστηριότητα του ΤΑΝΕΟ
Με απόφαση του υπουργού Οικονομίας Γιάννη Δραγασάκη ανοίγει η κάνουλα της χρηματοδότησης του Ταμείου Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας (ΤΑΝΕΟ). Το ύψος της βάσει της απόφασης φτάνει τα € 700.000.000.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση η "επιχορήγηση στην ΤΑΝΕΟ ΑΕ αφορά ποσά για

-για συμμετοχή σε νεοϊδρυθέντα σχήματα παροχής επιχειρηματικού κεφαλαίου που θα επενδύουν σε ελληνικές επιχειρήσεις έρευνας και της ανάπτυξης στον τομέα της τεχνολογίας της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης.

-για συμμετοχή σε επενδυτικά σχήματα με στόχο την ανάπτυξη επιχειρήσεων παραγωγής και προώθησης επώνυμων προϊόντων «Made in Greece»

-Επιχορήγηση στην ΤΑΝΕΟ ΑΕ για συμμετοχή σε επενδυτικά σχήματα με στόχο τη στήριξη επιχειρήσεων που χρήζουν αναδιάρθρωσης/ αναδιοργάνωσης και δραστηριοποιούνται στην παραγωγή και τη μεταποίηση

-για συμμετοχή σε νεοϊδρυθέντα σχήματα παροχής επιχειρηματικού κεφαλαίου που θα επενδύουν μέσω μετατρέψιμων ομολογιών και ομολόγων με € 450.000.000 Σελίδα 4 από 5 δικαίωμα απόληψης σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις –Debt Fund».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Νοέμβριο ενεργοποιήθηκε η πλατφόρμα συνεπένδυσης ΤΑΝΕΟ και Mubadala για τη χρηματοδότηση ελληνικών επιχειρήσεων. Η πρωτοβουλία συνεπένδυσης των δύο φορέων σε ελληνικές επιχειρήσεις υπογράφτηκε στα τέλη του περασμένου Μαρτίου. Μάλιστα για το σκοπό αυτό προβλέπεται χρηματοδότηση του ΤΑΝΕΟ με άλλα 200 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Αλεξάκης

Συνημμένα αρχεία:
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.