ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

EuroWorking Group μεταμνημονιακής εποπτείας- Οι επόμενες κρίσιμες ημερομηνίες

08:45 - 10 Ιαν 2019 | Οικονομία
EuroWorking Group μεταμνημονιακής εποπτείας- Οι επόμενες κρίσιμες ημερομηνίες
Το πρόγραμμα ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα το 2019 έχει ως πρώτο σταθμό την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019 όπου θα συνεδριάσει το EuroWorking Group (EWG), κατά τη διάρκεια του οποίου θα αποτιμηθεί η εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2018 μαζί με τις εκκρεμότητες που απορρέουν από το πρόγραμμα ενισχυμένης εποπτείας.

Επί της ουσίας το αυριανό EuroWorking Group, είναι προετοιμασία του Eurogroup της 21ης Ιανουαρίου και γίνεται μερικές εβδομάδες πριν και από την επιστροφή των δανειστών στην Αθήνα για τη δεύτερη μεταμνημονιακή αξιολόγηση κατά την οποία βασικά ζητήματα είναι τα "κόκκινα δάνεια" και το διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Αμέσως μετά το Eurogroup αναμένεται τα τεχνικά κλιμάκια να βρίσκονται στη χώρα μας για τις σχετικές συζητήσεις.

Τα συμπεράσματα από την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα αποτυπωθούν στην έκθεση που θα δοθεί στην δημοσιότητα στις 27 Φεβρουαρίου 2019 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και θα συζητηθεί στην σύνοδο της ευρωζώνης της 11ης Μαρτίου όπου η χώρα μας θα έχει κεντρική θέση.

Θεωρείται κομβικό διότι σε αυτό θα κριθεί η η εκταμίευση ή όχι των κερδών που αποκόμισαν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και οι εθνικές κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης από τα ελληνικά ομόλογα. 

Τελευταία τροποποίηση στις 18:48 - 17 Ιαν 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.