ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαββάκης για βραβεία ΑΡΓΩ: Αναδεικνύεται η Ελλάδα των ανοιχτών οριζόντων

17:29 - 10 Ιαν 2019 | Οικονομία
Σαββάκης για βραβεία ΑΡΓΩ: Αναδεικνύεται η Ελλάδα των ανοιχτών οριζόντων
Δηλώσεις του κ. Αθανασίου Σαββάκη, προέδρου του ΣΒΒΕ, για τα βραβεία ΑΡΓΩ που θα λάβουν χώρα στις 30 Ιανουαρίου:

Τα βραβεία ΑΡΓΩ και η πρωτοβουλία της ΑΡΓΩ – ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ με στόχο να αναδειχθεί η επιτυχημένη επιχειρηματική δραστηριότητα Ελλήνων που δρουν στο εξωτερικό, αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία ανάδειξης της δημιουργικότητας των Ελλήνων του εξωτερικού  και αξίζουν συγχαρητήρια στους εμπνευστές της.

Οι Έλληνες απανταχού πραγματικά έχουμε την ανάγκη από την προβολή επιτυχημένων παραδειγμάτων επιχειρηματικής δραστηριότητας, και ειδικά επιχειρηματικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται από Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό, τα οποία παραδείγματα αποδεικνύουν για ακόμη μια φορά ότι το επιχειρηματικό πνεύμα των Ελλήνων μπορεί να μεγαλουργήσει σ΄ οποιαδήποτε σημείο της γης κι αν βρεθεί.

Είμαι σίγουρος ότι τα βραβεία ΑΡΓΩ θα καθιερωθούν σύντομα ως σημαντικός θεσμός στο χώρο του ελληνικού επιχειρείν, αλλά, και γενικότερα, για τα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Προς τούτο, συνηγορεί καταρχήν η σύνθεση της επιτροπής αξιολόγησης των βραβείων, η οποία αποτελείται από προσωπικότητες πανευρωπαϊκής, αλλά, και παγκόσμιας εμβέλειας. Είμαστε σίγουροι ότι οι οχτώ κατηγορίες βραβείων θα δώσουν την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να προβάλλουν την ελληνική επιτυχία στο εξωτερικό, αποτελώντας έτσι η διαδικασία βράβευσης τόνωση του ηθικού των κατοίκων της Ελλάδας, σε μια κρίσιμη καμπή για την ανάπτυξη της πατρίδας μας.

Ειδικά για την προβολή της επιτυχημένης επιχειρηματικής δραστηριότητας στο εξωτερικό, θεωρούμε ότι αυτή μπορεί να γίνει κινητήρια δύναμη για δικτύωση με εγχώριες επιχειρήσεις, οι οποίες, προφανώς, επιθυμούν να έχουν επιχειρηματική παρουσία σε σημαντικές οικονομίες του κόσμου όπως η Γερμανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, το Ηνωμένο Βασίλειο κτλ.

Είμαι βέβαιος ότι η πρωτοβουλία της ΑΡΓΩ – ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ θα τύχει της ανάλογης προβολής από σημαντικά μέσα ενημέρωσης της πατρίδας μας, έτσι ώστε τόσο οι νικητές, όσο και όλοι οι συμμετέχοντες στη διαδικασία βράβευσης, να προβληθούν ως «καλές πρακτικές» δραστηριοποίησης και δημιουργίας.

Εύχομαι η πρωτοβουλία να μετεξελιχθεί σε θεσμό και να αναδείξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την Ελλάδα των ανοιχτών οριζόντων. Άλλωστε όσοι κατοικούμε σ΄αυτή τη χώρα το έχουμε πολύ μεγάλη ανάγκη.

                                              

Η ΑΡΓΩ – ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ Ευρωπαϊκής Ένωσης (που εδρεύει στις Βρυξέλλες) καθιερώνει από φέτος τα «ΒΡΑΒΕΙΑ ΑΡΓΩ», με στόχο την ανάδειξη της Ελλάδας της εξωστρέφειας, της δημιουργίας, του κοσμοπολιτισμού και των ανοιχτών οριζόντων.

Τα «ΒΡΑΒΕΙΑ ΑΡΓΩ» (www.vraveiaargo.gr) θα απονέμονται κάθε χρόνο, αρχής γενομένης από τις 21 Μαρτίου 2019, σε διακεκριμένους Έλληνες του εξωτερικού, οι οποίοι θα προσκαλούνται στην Αθήνα, σε ειδική εκδήλωση προς τιμή τους.

Τα «ΒΡΑΒΕΙΑ ΑΡΓΩ» καλύπτουν διάφορους κλάδους και δραστηριότητες και αρθρώνονται ως εξής:

  • Βραβείο Επιστημών
  • Βραβείο Πολιτισμού και Τεχνών
  • Βραβείο Επιχειρηματικότητας
  • Βραβείο Καινοτομίας
  • Βραβείο Προσφοράς στα Κοινά
  • Βραβείο Ανθρωπιστικής Προσφοράς
  • Βραβείο Αθλητισμού
  • Βραβείο Γαστρονομίας

Οι οκτώ βραβευόμενοι, κάθε χρόνο, θα επιλέγονται από ειδική ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ, με Πρόεδρο την Πρύτανη, κ. Ελένη Αρβελέρ, και μέλη τους:

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Πρέσβη Καλής Θελήσεως της UNESCO

Παναγιώτη Γιαννάκη, Προπονητή καλαθοσφαίρισης

Νικηφόρο Διαμαντούρο, Ακαδημαϊκό, πρώην Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή

Χρήστο Ζερεφό, Ακαδημαϊκό, Επόπτη του Κέντρου Ερεύνης Φυσικής της Ατμοσφαίρας και Κλιματολογίας της Ακαδημίας Αθηνών

Άννυ Ηλιοπούλου, Εκδότρια - Επιχειρηματία

Σταύρο Μπένο, Ιδρυτή της ΜΚΟ «ΔΙΑΖΩΜΑ»

Μιχάλη Μπλέτσα, Ερευνητή/Διευθυντή Πληροφορικής του MIT Media Lab

Δημήτρη Παπαλεξόπουλο, Επιχειρηματία

Σπύρο Παππά, Δικηγόρο, Πρόεδρο της Διεθνούς Ένωσης «ΑΡΓΩ – ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ»

Αθανάσιο Σαββάκη, Επιχειρηματία

Βασίλειο Σκουρή, Ομ. Καθηγητή Νομικής Σχολής Α.Π.Θ., πρώην Πρόεδρο του Δ.Ε.Ε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.