ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μέρκελ σε επιχειρηματίες: Μείωση φόρων με προσοχή-Τι είπε για δημόσιο,τράπεζες

18:49 - 11 Ιαν 2019 | Οικονομία
Μέρκελ σε επιχειρηματίες: Μείωση φόρων με προσοχή-Τι είπε για δημόσιο,τράπεζες
Bαθιά γνώση της Άνγκελα Μέρκελ για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, τόσο σε πολιτικοοικονομικό, αλλά και σε επιχειρηματικό επίπεδο διαπίστωσαν οι Έλληνες επιχειρηματίες που είχαν την ευκαιρία να γευματίσουν το μεσημέρι της Παρασκευής με τη Γερμανίδα Καγκελάριο.

Στο γεύμα με την κα. Μέρκελ συμμετείχαν, όπως έγραψε και νωρίτερα το Reporter, οι οι Ν. Καραμούζης (ΕΕΤ) Μ. Μαϊλης (ελληνογερμανικο Επιμελητήριο), Ευτύχης Βασιλάκης (Aegean), Μ. Τζαμάζ (ΟΤΕ), Ευ. Μυτιληναίος και Μελίνα Τραυλού (ναυτιλία).

Στο πλαίσιο του γεύματος συζητήθηκαν, σύμφωνα με πηγές, τα θέματα που απασχολούν την ελληνική επιχειρηματικότητα. Σε ό,τι αφορά την φορολογία η εκτίμηση της Άνγκελα Μέρκελ είναι ότι θα πρέπει να μειωθεί αλλά αυτό να μην γίνει σε βάρος του πλεονάσματος, διότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να πλήξει την εμπιστοσύνη απέναντι στη χώρα που παραμένει «ευαίσθητη».

Εκτίμησε ότι στη Δημόσια Διοίκηση δεν έχει γίνει αρκετή πρόοδος (αν και έχει σημειωθεί γενικότερα πρόοδος στο κομμάτι των μεταρρυθμίσεων), καθώς και ότι η χώρα χρειάζεται σημαντικές επενδύσεις.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες σημείωσε ότι υπάρχουν ακόμα ανοικτά μέτωπα για τις τράπεζες και ότι γίνεται προσπάθεια για να επιλυθούν. Ανέφερε δε χαρακτηριστικά το παράδειγμα της Eurobank (συγχώνευση με Grivalia), γεγονός που πιστοποιεί το γεγονός ότι ήρθε "διαβασμένη" στην Ελλάδα.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:57 - 11 Ιαν 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.