ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

H Citi βλέπει εκλογές την άνοιξη και το Μητσοτάκη Πρωθυπουργό

15:56 - 14 Ιαν 2019 | Οικονομία
H Citi βλέπει εκλογές την άνοιξη και το Μητσοτάκη Πρωθυπουργό
Aυξάνεται το ρίσκο πρόωρων εκλογών την άνοιξη, τονίζει η Citigroup, ενώ εκτιμά πως παρά την αυξημένη πολιτική αβεβαιότητα, οι πιθανότητες ανατροπής των μεταρρυθμίσεων του μνημονίου και της δημοσιονομικής πειθαρχίας παραμένουν χαμηλές.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - Ανεξάρτητων Ελλήνων άντεξε πολύ περισσότερο από ό,τι περίμεναν πολλοί, σχολιάζει η Citigroup σχετικά με τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας.
Ακόμη και μετά την αποχώρηση όμως του κατώτερου κόμματος συνασπισμού, ο Αλέξης Τσίπρας εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι απολαμβάνει πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο (για το οποίο απαιτούνται 151 ψήφοι και το κόμμα του Συριζα ελέγχει 145 έδρες) για να κερδίσει την ψήφο εμπιστοσύνης και να εγκρίνει τη συμφωνία των Πρεσπών, αφού μερικοί βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων πιστεύεται ότι συνεχίζουν να υποστηρίζουν την κυβέρνηση.
 
Όπως επισημαίνει η τράπεζα, εκτός της διαφωνίας τους για το Μακεδονικό, δεν αποτελεί έκπληξη ότι χωρίζουν τώρα τους δρόμους τους τα δύο κόμματα, λίγους μήνες πριν τις εθνικές εκλογές. Ο Αλέξης Τσίπρας ενδέχεται να παραμείνει στην εξουσία για λίγους ακόμη μήνες, αν και αυξάνεται το ρίσκο πρόωρων εκλογών την άνοιξη (πιθανόν τον Μάιο, μαζί με τις ευρωεκλογές). Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει πίσω από τη ΝΔ, η οποία δείχνει πιθανότερο να ηγηθεί της επόμενης κυβέρνησης.
 
Τελευταία τροποποίηση στις 16:03 - 14 Ιαν 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.