ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θετικά κινείται η μεταποιητική δραστηριότητα στην Ελλάδα

10:50 - 16 Ιαν 2019 | Οικονομία
Θετικά κινείται η μεταποιητική δραστηριότητα στην Ελλάδα
Θετικά συνεχίζει να κινείται ο δείκτης της μεταποιητικής δραστηριότητας στην Ελλάδα, PMI, σύμφωνα με την Economist Intelligence Unit.

Mέχρι τώρα ο δείκτης PMI για τη μεταποιητική δραστηριότητα στην Ελλάδα έχει διατηρηθεί σε καλύτερα επίπεδα σε σχέση με άλλα κράτη μέλη, με τις ελληνικές εταιρείες να συνεχίζουν να παρουσιάζουν αύξηση των παραγγελιών εξαγωγών κατά τον Δεκέμβριο αναφέρει η ίδια.

 

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής παρουσίασε αύξηση κατά 3,1% ετησίως κατά τον Νοέμβριο μετά την πτώση του 0,7% τον Οκτώβριο. Κατά το διάστημα Ιανουαρίου-Νοεμβρίου η παραγωγή αυξήθηκε κατά 1% σε σχέση με πέρυσι. Η αύξηση του Νοεμβρίου ήταν η μεγαλύτερη από οποιοδήποτε προηγούμενο μήνα του 2018, αλλά συνεχίζει να είναι σημαντικά αργή από το 2017.

 

Μια προσδοκώμενη ανάπτυξη περίπου 2% στην ευρύτερη οικονομία θα μπορούσε να στηρίξει τον σχετικά μικρό βιομηχανικό τομέα της Ελλάδας κατά τα επόμενα έτη. Η στήριξη από εξωτερικούς παράγοντες μπορεί να συγκρατήσει την περαιτέρω αδύναμη δραστηριότητα στην ευρωζώνη και τους περιορισμούς δυνατοτήτων στον ελληνικό τουριστικό τομέα, εκτιμά ο Economist Intelligence Unit .

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.