ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο μάτι των θεσμών τα δημοσιονομικά «απόνερα» των δικαστικών αποφάσεων

01:03 - 23 Ιαν 2019 | Οικονομία
Στο μάτι των θεσμών τα δημοσιονομικά «απόνερα» των δικαστικών αποφάσεων
Προβληματισμό δημιουργούν στους θεσμούς, σύμφωνα με πληροφορίες, το πώς θα επηρεάσουν τη δημοσιονομική ισορροπία της χώρας οι δικαστικές αποφάσεις για ακύρωση σειράς μνημονιακών νόμων που οδήγησαν σε «ψαλίδι» μισθών, δώρων κτλ. Γι αυτό ζητούν να δουν το πώς η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει το ζήτημα και το αν θα υπάρξουν κι άλλες αποφάσεις.

Το όλο θέμα ετέθη στην πεντάωρη πρώτη συνάντηση των θεσμών με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο στο πλαίσιο της δεύτερης μεταμνημονιακής αξιολόγησης. Πάντως η πρώτη συνάντηση ήταν αναγνωριστική και αναμένεται τις επόμενες μέρες να υπάρξει μια πιο καθαρή εικόνα για το τι μέλλει γενέσθαι.

Σύμφωνα με στέλεχος του Υπ. Οικονομικών στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν η πορεία των 16 δεσμεύσεων αλλά και το θέμα των κόκκινων δανείων. Σύμφωνα με πληροφορίες η Αθήνα παρουσίασε το νέο πλαίσιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας με βάση το Κυπριακό μοντέλο. Επιπλέον στο ίδιο θέμα το υπ. Οικονομικών, σύμφωνα με πληροφορίες, θα παρουσιάσει και στην Κομισιόν το νέο σύστημα με τις κρατικές εγγυήσεις., που είναι πιο ώριμο. Παράλληλα προχωρά στη σύσταση μιας Επιτροπής με την ΤτΕ που θα δουλέψει το σχήμα που προτείνει ο Γιάννης Στουρνάρας.

Στην ατζέντα της Τετάρτης μπαίνει πιο εμφατικά το θέμα για τον κατώτατο μισθό, όπου έγινε μια πρώτη συζήτηση. Επίσης θα συζητηθούν τα φορολογικά – διοικητικά της ΑΑΔΕ (ανάγκες στέλεχωσης κλπ), οι δικαστικές αποφάσεις και τα μισθολογικά.

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 10:22 - 23 Ιαν 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.