ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κλίμα απογοήτευσης στο EuroWorking Group της Πέμπτης

08:39 - 01 Φεβ 2019 | Οικονομία
Κλίμα απογοήτευσης στο EuroWorking Group της Πέμπτης
Αρνητικό ήταν το κλίμα στη χθεσινό EuroWorking Group με τους θεσμούς να μην εμφανίζονται ικανοποιημένοι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Οι επιτελείς των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης ενημερώθηκαν από τους θεσμούς για τη μέχρι τώρα πορεία των μεταρρυθμίσεων καθώς στη βάση της τελικής έκθεσης των θεσμών θα αποφασιστεί η εκταμίευση της πρώτης δόσης από την επιστροφή των κερδών των κεντρικών τραπεζών της Ευρωζώνης από τα ελληνικά ομόλογα (ANFA και SMP).

 

Σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές, η Ελλάδα οφείλει να κινηθεί ταχύτερα μέχρι τη δημοσίευση της έκθεσης της Κομισιόν για τη μεταμνημονιακή εποπτεία στο τέλος Φεβρουαρίου, προκειμένου να «προχωρήσει» η επόμενη δόση ύψους περίπου 1 δισ. ευρώ. Το χρονικό περιθώριο είναι μέχρι το Eurogroup τις 11 Μαρτίου, οπότε και έχει προγραμματιστεί να ληφθεί η απόφαση για την εκταμίευση.

 

Επίσης, οι εκπρόσωποι των θεσμών εμφανίστηκαν ανήσυχοι και για τον απογοητευτικό ρυθμό μείωσης των κόκκινων δανείων που θέτει σε κίνδυνο πλέον τις τράπεζες, αλλά και για τα 16 προαπαιτούμενα για τα οποία πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά.

 

Στο EuroWorking Group, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, υπήρξαν ενστάσεις για το ύψος της αύξησης του κατώτατου μισθού και το σχέδιο προστασίας της α’ κατοικίας.

 

Στο τραπέζι βρέθηκε και ο ρυθμός αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς ιδιώτες, ο οποίος προβλημάτισε εξίσου τους θεσμούς.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.