ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σήμερα η έκθεση του οίκου Fitch για την ελληνική οικονομία

08:45 - 08 Φεβ 2019 | Οικονομία
Σήμερα η έκθεση του οίκου Fitch για την ελληνική οικονομία
Σήμερα αναμένεται να δημοσιευθεί η έκθεση του οίκου Fitch για την ελληνική οικονομία.

Σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα, θα φυσήξει αέρας βελτίωσης στην ελληνική οικονομία με αναβάθμιση των προοπτικών από σταθερές σε θετικές (Outlook Positive) χωρίς, ωστόσο, να προχωρήσει ο Fitch σε αναβάθμιση των ελληνικών ομολόγων.

 

Άλλωστε, όπως, είχε επισημάνει και η επικεφαλής ανάλυσης της Fitch, Κριστίνα Τορέγια, τον Ιανουάριο «οι προοπτικές του ελληνικού τραπεζικού κλάδου είναι σταθερές αλλά αναμένεται πρόοδος στην «επιδιόρθωση» των ισολογισμών των ελληνικών συστημικών τραπεζών».

 

Πληγή για την ελληνική οικονομία αποτελούν και τα κεφάλαια σύμφωνα με την Τορέγια, η οποία είχε τονίσει πως δέχονται πιέσεις από το ρυθμιστικό περιβάλλον το οποίο γίνεται πιο αυστηρό και έτσι είναι πιθανό οι ελληνικές τράπεζες να εξετάσουν μέτρα κεφαλαιακής στήριξης στο μεσοπρόθεσμο διάστημα.

 

Παράλληλα, το πολιτικό σκηνικό λειτουργεί σαν βαρίδι για την ελληνική οικονομία εντείνοντας την αμφιβολία, ενώ τα σενάρια για πρόωρες εκλογές ολοένα και να ενισχύονται.

 

Αισιοδοξία από τη Moody's

 

Πιο αισιόδοξο μοιάζει να είναι το κλίμα στην επόμενη αξιολόγηση της Moody’s, αφού η έξοδος στις αγορές ενδέχεται να άνοιξε το δρόμο για αναβάθμιση των ελληνικών ομολόγων.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο οίκος Fitch δίνει αυτή τη στιγμή την υψηλότερη αξιολόγηση στην Ελλάδα με «BB-», ακολουθεί η S&P με «B+» και η Moody’s με «B-».

 

Οι επόμενες αξιολογήσεις για την Ελλάδα αναμένονται την 1η Μαρτίου από την Moody's, στις 26 Απριλίου από την S&P και στις 3 Μαΐου από την DBRS.

 

Χαρά Κάνδηλα

Τελευταία τροποποίηση στις 23:40 - 07 Φεβ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.