ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αξιωματούχος Ε.Ε.: «Βαλτώνουν» οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα

18:38 - 08 Φεβ 2019 | Οικονομία
Αξιωματούχος Ε.Ε.: «Βαλτώνουν» οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα
«Η Ελλάδα κινδυνεύει να μην λάβει χρήματα από τα κέρδη των κεντρικών τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα», ανέφερε Ευρωπαίος αξιωματούχος στο CNBC.

«Έχουν μείνει πίσω όσον αφορά αυτά που πρέπει να υλοποιήσουν» σημείωσε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος την ώρα που οι ευρωπαϊκοί θεσμοί εξέδωσαν έκθεση για τις μεταμνημονιακές υποχρεώσεις της ελληνικής κυβέρνησης, λέγοντας «πως υπάρχουν καθυστερήσεις σε δεκαέξι μεταρρυθμιστικές δεσμεύσεις που έπρεπε να είχαν γίνει στο τέλος του 2018».

 

Οι μεταρρυθμίσεις αυτές πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί ως το τέλος Φεβρουαρίου, όταν και πρόκειται να δημοσιευθεί η δεύτερη έκθεση των θεσμών που θα αποφασίσει για τα 750 εκατ. ευρώ από τα ελληνικά ομόλογα. Η συγκεκριμένη δόση είναι η πρώτη από τις δύο ισόποσες δόσεις που μπορεί να λάβει η Ελλάδα από το 2018 ως το 2022.

 

«Τον Μάρτιο, θα συζητήσει το Eurogroup κατά πόσον θα λάβουν την πρώτη δόση από τα κέρδη των κεντρικών τραπεζών. Η απόφαση συνδέεται με αυτή τη δεύτερη έκθεση, οπότε αν το Eurogroup κρίνει ότι έχουν μείνει πολύ πίσω, τότε αυτό δεν μπορεί να γίνει τον Μάρτιο» τόνισε ο ίδιος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.