ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

HSBC: Η Ελλάδα έτοιμη για έκδοση 10ετούς ομολόγου

13:40 - 14 Φεβ 2019 | Οικονομία
HSBC: Η Ελλάδα έτοιμη για έκδοση 10ετούς ομολόγου
Αναθερμαίνεται το ενδιαφέρον των επενδυτών για την Ελλάδα, αναφέρει σε ανάλυσή της η HSBC, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την πρώτη έκδοση 10ετούς κοινοπρακτικού ομολόγου, μετά από την κρίση που πέρασε η χώρα.

Όπως αναφέρει η HSBC, η σταθερή ανάπτυξη και το μεγάλο μαξιλάρι αποθεμάτων, θα πρέπει να υποστηρίξουν τυχόν αναβαθμίσεις και να βοηθήσουν την Ελλάδα να διευρύνει την επενδυτική της βάση.

 

Ωστόσο, επισημαίνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τράπεζες, την απουσία επενδύσεων και τη διεξαγωγή των εκλογών φέτος, που παραμένουν πιθανές αιτίες ανησυχίας.

 

Η Ελλάδα θα μπορούσε σύντομα να επιστρέψει στις αγορές

 

Η υψηλή συμμετοχή στην έκδοση του πενταετούς ομολόγου πριν από λίγες ημέρες, υποδηλώνει ότι οι επενδυτές μπορεί να "ερωτεύονται" ξανά την Ελλάδα. Προκειμένου να διευρύνει περαιτέρω την επενδυτική της βάση και να δημιουργήσει εκ νέου ένα σημείο αναφοράς, η HSBC αναμένει μια 10ετή έκδοση, την πρώτη μετά από το PSI του 2012.

 

Τα ελληνικά ομόλογα έχουν πλέον ελκυστική τιμή σε σχέση με τα αντίστοιχης αξιολόγησης ομόλογα των αναδυόμενων χωρών. Τα επίπεδα των αποδόσεων ίσως να είναι ελαφρώς πιο υψηλά μετά από το ράλι του Ιανουαρίου, αλλά αναμένει ότι αυτό θα υπερβληθεί από τη νέα έκδοση.

 

Αναμένεται εύρωστη ανάπτυξη

 

Το  ΑΕΠ της Ελλάδος αναμένεται να αναπτυχθεί 2,2% το 2018, και η HSBC αναμένει ανάπτυξη 2,4% φέτος και 2% το 2020. Αυτό θα αποτελέσει την πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια που η Ελλάδα θα έχει καταγράψει τρία συνεχόμενα έτη με ανάπτυξη υψηλότερη του 2%.

 

Ακόμη και αν το αναπτυξιακό momentum έχει επιβραδυνθεί ελαφρώς τελευταίως, "η Ελλάδα ήταν μέχρι στιγμής σχετικά ανεπηρέαστη από την ύφεση στην υπόλοιπη ευρωζώνη. Η κατάσταση στην αγορά εργασίας (η ανεργία διαμορφώθηκε στο 18,5% το Νοέμβριο), σημαίνει ότι η δημιουργία θέσεων εργασίας παραμένει ο κύριος μοχλός ανάπτυξης".
 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.