ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα σύσκεψη στο Μαξίμου για την πρώτη κατοικία

14:43 - 14 Φεβ 2019 | Οικονομία
Νέα σύσκεψη στο Μαξίμου για την πρώτη κατοικία
Στο Μέγαρο Μαξίμου θα βρεθούν ξανά στις 7 το απόγευμα οι τραπεζίτες για συνάντηση με το οικονομικό επιτελείο αφού πρώτα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ στις 4 το μεσημέρι. Στη συνάντηση θα εξεταστούν τα νέα δεδομένα σε ό,τι αφορά το σχήμα που θα διαδεχτεί τον νόμο Κατσέλη, ύστερα και από την εξέταση των δεδομένων που προέκυψαν από τη συνάντηση της Δευτέρας.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι δύο πλευρές φέρονται να οδεύουν προς συμφωνία, πιθανότατα εντός της ημέρας.

Όπως έγραψε νωρίτερα το Reporter, πυρετώδεις είναι οι διαβουλεύσεις ώστε να κλειδώσουν δικλείδες ασφαλείας για την αποφυγή ένταξης στο νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας των στρατηγικών κακοπληρωτών. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ένα βασικό «φρένο» που σχεδιάζεται ώστε να μην περάσουν την πόρτα της ρύθμισης οι κατ´ επιλογή μπαταχτσήδες είναι το όριο στα υπόλοιπα δανείου.

Ειδικότερα, εξετάζεται να μπει ο πήχης στα 120.000 ευρώ., που θεωρείται αρκετός για να καλυφθούν οι μικροί οφειλέτες αλλά και να πεταχτούν έξω όσοι έχουν μεγάλα δάνεια και υπόλοιπα. Ειδικά για τους μικροεπαγγελματίες που όπως φαίνεται υπάρχει συναίνεση να μπουν στην ομπρέλα προστασίας στο υπόλοιπο δανείου θα συνυπολογίζονται  επιχειρηματικά και ενδεχόμενα στεγαστικά δάνεια που έχουν.

Πάντως, το κούρεμα που θα δίνεται στα δάνεια με εγγύηση την πρώτη κατοικία, το επιτόκιο και τα εισοδηματικά κριτήρια, τα οποία θα τεθούν τόσο στο σκέλος των μη εξυπηρετούμενων δανείων που θα επιδοτούνται από το κράτος όσο και στα υπόλοιπα, αποτελούν τα τρία θέματα-κλειδιά για τις τράπεζες.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:03 - 14 Φεβ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.