ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκτός από την εποπτεία, έρχεται και ο… Αλμούνια!!!

14:41 - 22 Φεβ 2019 | Οικονομία
Εκτός από την εποπτεία, έρχεται και ο… Αλμούνια!!!
Δεν προσφέρεται για φιλοκυβερνητικούς πανηγυρισμούς και γι’ αυτό αποκρύφθηκε επιμελώς από τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, το γεγονός ότι, εκτός από την εποπτεία στην οποία εξακολουθεί να υπόκειται η χώρα, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης (ESM) ομού μετά του Γιουρογκρούπ, αποφάσισαν χθες, να διορίσουν τον πρώην Επίτροπο Joaquín Almunia, ως «ανεξάρτητο εκτιμητή υψηλού επιπέδου για την οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα».

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Λουξεμβούργο, ο διορισμός του Αλμούνια έγινε, με την σύμφωνη γνώμη του προέδρου του ESM και προέδρου του Eurogroup, Mário Centeno και του διευθύνοντα σύμβουλου του ESM Klaus Regling , ύστερα από διαβούλευση με τα 19 μέλη του ESM.

Για να μην μείνει δε καμία αμφιβολία για το τι ακριβώς θα πράξει ο πρώην Κοινοτικός Επίτροπος στην Ελλάδα, ο Mário Centeno, δήλωσε σχετικά ότι «η διαδικασία προσαρμογής στην Ελλάδα ήταν πιο δύσκολη και παρατεταμένη από ό, τι σε άλλες χώρες της ζώνης του ευρώ» και γι’ αυτό, όπως με νόημα υπογράμμισε, «απαιτείται διεξοδική και ανεξάρτητη αξιολόγηση».!

Υπό καθεστώς εποπτείας, λοιπόν, και κάτω από το άγρυπνο μάτι του Αλμούνια, η μεταμνημονιακή Ελλάδα , που «ξεμπούκαρε» ήδη για δανεικά στις αγορές.

Νίκος Ρούσσης – Στρασβούργο

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.