ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπέρ της παράτασης του Brexit τάχθηκαν Μέρκελ και Μακρόν

17:45 - 27 Φεβ 2019 | Οικονομία
Υπέρ της παράτασης του Brexit τάχθηκαν Μέρκελ και Μακρόν
Την πρόθεση της Γερμανίας να μην φέρει αντιρρήσεις στην παράταση των διαπραγματεύσεων (άρθρο 50) για την έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση εφόσον το ζητήσει η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου εξέφρασε η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.

Σε συνέντευξη Τύπου μαζί με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν στο Παρίσι όπου οι δύο ηγέτες συζήτησαν το επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το Brexit και τις διμερείς τους σχέσεις η καγκελάριος Μέρκελ εμφανίστηκε έτοιμη να δεχθεί μια επέκταση των συνομιλιών καθώς απομένουν μόλις 30 ημέρες πριν την επίσημη έξοδο της χώρας από την ΕΕ.

 

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν υπογράμμισε ότι η Γαλλία θα μπορούσε να δεχθεί μια παράταση των διαπραγματεύσεων μόνο εάν δικαιολογείται από μία νέα απόφαση των Βρετανών. «Είναι καιρός να μας πουν οι Βρετανοί επιτέλους τί θέλουν», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας.

 

Σημειώνεται ότι όπως ορίζει η παράγραφος 3 του άρθρου 50 της ΕΕ, για την παράταση της προθεσμίας αποχώρησης από την ΕΕ απαιτείται η ομοφωνία των 27 κρατών - μελών.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:56 - 27 Φεβ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.