ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ντάισελμπλουμ: Αν θέλουμε ρευστότητα, πρέπει να προχωρήσουμε στην τραπεζική ένωση

19:34 - 01 Μαρ 2019 | Οικονομία
Ντάισελμπλουμ: Αν θέλουμε ρευστότητα, πρέπει να προχωρήσουμε στην τραπεζική ένωση
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΔΕΛΦΩΝ Τα δάνεια, η ανάγκη για καινοτομία, οι κανονισμοί που «τσακίζουν» τις τράπεζες και η συγχώνευση τραπεζών έπεσαν στο τραπέζι της συζήτησης με θέμα «Το μέλλον των ευρωπαϊκών τραπεζών».

Ο πρώην επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, βρέθηκε στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και μίλησε για τις ευρωπαϊκές τράπεζες, τονίζοντας ότι «είναι σε καλύτερη κατάσταση αλλά πρέπει να γίνουν περισσότερα προς αυτή την κατεύθυνση. Η οικονομία μας στην Ευρωζώνη χρηματοδοτείται κυρίως από τραπεζικά δάνεια και μόνο το 10% από κεφαλαιαγορές. Αυτό εξηγεί γιατί η οικονομία είναι λιγότερο καινοτόμα από την αμερικανική και καθυστερούμε να βγούμε από την κρίση».

 

Ο ίδιος είπε ότι «έχουμε πάρα πολλές τράπεζες και αυτό στρέφει την προσοχή μακριά από την ανάπτυξη. Επίσης, υπάρχει ένας δεσμός μεταξύ των πολιτικών και των τραπεζών, κάτι που πρέπει να ξεπεραστεί».

 

«Η Κομισιόν», συνέχισε, «πρέπει να βάλει μπροστά τις κεφαλαιαγορές και πρέπει να τελειώσουμε γρήγορα με την τραπεζική ένωση, με τα κύρια εμπόδια της οποίας να βρίσκονται σε Γερμανία και Ολλανδία».

 

«Αν θέλουμε ρευστότητα, μέσα από την τραπεζική ένωση θα δούμε ανάπτυξη στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

 

Χαρά Κάνδηλα

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.