ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μυλωνάς: Στην Ελλάδα ίσως χρειαζόμαστε μία μόνο τράπεζα για κερδοφορία

20:15 - 01 Μαρ 2019 | Οικονομία
Μυλωνάς: Στην Ελλάδα ίσως χρειαζόμαστε μία μόνο τράπεζα για κερδοφορία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΔΕΛΦΩΝ Το μέλλον των ευρωπαϊκών τραπεζών σχολίασε στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο Παύλος Μυλωνάς, CEO της Εθνικής Τράπεζας.

«Κάτι δεν πάει καλά με τις ευρωπαϊκές τράπεζες», ανέφερε στην αρχή της εισήγησής του, εξηγώντας ότι δεν θα μιλήσει πολύ για τις ελληνικές για τις οποίες «η συζήτηση δεν έχει τέλος».

Αναφορικά με τους λόγους του προβλήματος των ευρωπαϊκών τραπεζών αναρωτήθηκε αν «δεν υπάρχουν προοπτικές ανάπτυξης ή το ευρωπαϊκό ιδεώδες δεν έχει επιτύχει».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τα τελευταία χρόνια οι ευρωπαϊκές τράπεζες βελτίωσαν την κερδοφορία τους «ωστόσο», είπε, «βλέπουμε βελτιώσεις οι οποίες δεν αντικατοπτρίζονται στις τιμές των μετοχών. Έτσι έχουμε χαμηλά επιτόκια και οι προοπτικές πέφτουν και μελλοντικά για το 2020».

Ως μία λύση επεσήμανε «την ένωση σε μία αγορά. Θα πρέπει να υπάρξουν συγχωνεύσεις και ανάμεσα σε χώρες αλλά και μέσα στις χώρες. Στην Ελλάδα, ίσως, να χρειαζόμαστε και μία μόνο τράπεζα για να έχουμε κερδοφορία και να είμαστε ανταγωνιστικοί, ακολουθώντας παρόμοιο μοντέλο με το αμερικανικό».

Χαρά Κάνδηλα

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.