ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αικατερινάρη: Απαιτούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις για τις ιδιωτικοποιήσεις

16:00 - 02 Μαρ 2019 | Οικονομία
Αικατερινάρη: Απαιτούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις για τις ιδιωτικοποιήσεις
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών Για το ρόλο της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας μίλησε στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Εταιρείας, Ράνια Αικατερινάρη.

Στο φόρουμ μίλησε για την αξιοποίηση του Δημόσιου Τομέα σε ενεργειακές εταιρείες και την αλλαγή στελεχών σε μεγάλους οργανισμούς προκειμένου να εισέλθουν νέα πρόσωπα και νέα μυαλά στον κλάδο του Δημοσίου.

Η κ. Αικατερινάρη αναφέρθηκε στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων του ΤΑΙΠΕΔ και την ανάγκη ύπαρξης ενός σταθερού νομικού πλαισίου και μιας οργανωμένης ομάδας που θα τρέχει το πρόγραμμα. «Μια ιδιωτικοποίηση», εξήγησε,  «δεν σταματά όταν κλείνουμε τη συμφωνία. Η αξία ξεκινά όταν στη συνέχεια ο επενδυτής παρακολουθείται από τη χώρα ως προς τις κινήσεις που κάνει, για παράδειγμα την τεχνογνωσία που φέρνει».

Για την οικονομική κρίση της χώρας είπε ότι αυτό μεγάλο ρόλο έπαιξε η έλλειψη στρατηγικής , ενώ σημείωσε ότι «Εκτός από σημαντικές αποφάσεις χρειάζονται και χρήματα. Δεν μπορούμε να κινηθούμε χωρίς κεφάλαιο». Σχετικά με την εύρεση κονδυλίων επεσήμανε, επίσης, ότι «είναι απαραίτητη για την αναδιάρθρωση», αναφέροντας το παράδειγμα των ΕΛΤΑ , τα οποία έχουν μείνει πίσω στο χρόνο και δεν έχουν ακολουθήσει τις αλλαγές που έχουν γίνει στην αγορά.

Χαρά Κάνδηλα

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.