ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ορίστηκαν οι ανάδοχοι για την έκδοση του 10ετούς ομολόγου

13:44 - 04 Μαρ 2019 | Οικονομία
Ορίστηκαν οι ανάδοχοι για την έκδοση του 10ετούς ομολόγου
Το ελληνικό δημόσιο έδωσε «πράσινο φως» σε BNP Paribas, Citi, Credit Suisse, Goldman Sachs,HSBC και JP Morgan να αναλάβουν την αναδοχή νέου τίτλου αναφοράς (benchmark) 10ετούς ωρίμανσης, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση. Eπόμενος «σταθμός» είναι οι αναβαθμίσεις από S&P και Fitch, εκτιμούν οι τραπεζίτες.

Όπως διευκρινίζεται, η δημοπρασία για την κοινοπρακτική έκδοση θα διενεργηθεί στο άμεσο μέλλον, ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν στις αγορές.

Υπενθυμίζεται ότι τελευταία φορά που πραγματοποιήθηκε έκδοση 10ετούς τίτλου από την Ελλάδα ήταν τον Μάρτιο του 2010 με το κουπόνι τότε να φτάνει στο 6,25% και το πραγματικό επιτόκιο να υπερβαίνει το 6,30%.

Το υπουργείο Οικονομικών και ο ΟΔΔΗΧ ξεκινούν τις διαδικασίες θέλοντας να κεφαλαιοποιήσουν την ευνοϊκή αξιολόγηση από τη Moody’s, η οποία αναθεώρησε την Παρασκευή από «Β3» σε «Β1» την αξιολόγηση της χώρας.

Η αναβάθμιση της Moody’s ήταν καθοριστική για την εξέλιξη αυτή, διότι πρόκειται για τον οίκο που είχε αφήσει επί μακρόν την Ελλάδα με αμετάβλητη αξιολόγηση, ενώ είναι ο πιο αυστηρός στις αξιολογήσεις του. Eπόμενος «σταθμός» είναι οι αναβαθμίσεις από S&P και Fitch, όπως εκτιμούν οι τραπεζίτες.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:39 - 04 Μαρ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.