ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελληνοκινεζική σύσκεψη για την καταπολέμηση της διαφθοράς

21:02 - 21 Μαρ 2019 | Οικονομία
Ελληνοκινεζική σύσκεψη για την καταπολέμηση της διαφθοράς
Ευρεία σύσκεψη για τη διαφθορά πραγματοποιήθηκε σήμερα, με τη συμμετοχή και του αναπληρωτή γραμματέα της κεντρικής επιτροπής Πειθαρχικής Επιθεώρησης και αναπληρωτή προέδρου της εθνικής επιτροπής Εποπτείας της Κίνας, Λι Σουλεΐ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, επικεφαλής δεκαμελούς αντιπροσωπείας.

 Στη σύσκεψη συμμετείχαν η γενική γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, Αναστασία Ξεπαπαδέα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου και η πρόεδρος της ανεξάρτητης Αρχής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, Άννα Ζαΐρη.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η συνεργασία των δύο χωρών σε θέματα καταπολέμησης της διαφθοράς. Στη συνάντηση, χαιρετισμό απηύθυνε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, η κ. Ξεπαπαδέα στην εισήγησή της υπογράμμισε μεταξύ άλλων, ότι "η διαφθορά υπονομεύει τους δημοκρατικούς θεσμούς και εμποδίζει τη βιώσιμη ανάπτυξη και τον υγιή ανταγωνισμό" και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί έναντι του ελληνικού λαού και καταβάλλει συστηματικές προσπάθειες για την καταπολέμηση του φαινομένου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.